AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın yetkilerinin birleştirilmesi gerektiğini kaydederek, “Temsilde adalet ilkesi ve yönetimde istikrar ilkesi gereği ikisini birlikte birini diğerine feda etmeden hükümeti halk seçsin” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Sinanpaşa ve Şuhut İlçe kongrelerine katılan Ürün, kongrelerde yaptığı konuşmada Başkanlık sistemine değindi. Cumhurbaşkanlığının önemli bir makam olmasına rağmen sorumluluğunun olmadığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Halil Ürün, Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın yetkilerinin birleştirilmesi gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı ile başbakanın yetkilerini birleştirelim, temsilde adalet ilkesi ve yönetimde istikrar ilkesi gereği ikisini birlikte birini diğerine feda etmeden hükümeti halk seçsin. Mecliste de temsilde adalet ilkesini gerçekleştirelim ve bütün barajları kaldıralım. Baraj falan olmasın. Mecliste hangi parti oy alabiliyorsa o kadar temsil edilsin. Hem temsilde adalet hem de yönetimde istikrar ilkesini gerçekleştirelim. Bunlar en önemli hedeflerdir. Biz bunu yaptığımızda Türkiye’nin önüne geçemeyeceğini bilenler ya da halkın kendilerini seçmeyeceğini bilen siyasi partiler maalesef bu işe yanaşmıyorlar. Bunu tek çözecek aziz millettir. Bugün Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız arasında sorun çıkmıyorsa bu sistemin çok iyi olduğundan değil sadece iyi idare edildiğinden çıkmıyor. O halde bu sistem düzelmelidir. Kişilerle değil sistem ile uğraşmalıyız.”

“YAPTIKLARI DÜPEDÜZ İHTİLALDİ”

Milletin 1982 ihtilalinden sonra Anayasa değişikliğine büyük oranda destek vermesinin nedeninin ülke yönetimindeki anti demokratik kişilerin değişmesi olduğunu ifade eden Ürün, şöyle konuştu:

“1982 ihtilalinden sonra ihtilali yapan heyet bütün Anadolu‘dan atama yoluyla bir Danışma Meclisi adında bir meclis oluşturdu. Yaptıkları düpedüz ihtilaldi. Milletin seçmiş olduğu meclisi feshetmişler, ülke selameti için ülke yönetime el koyduklarını kamuoyuna ilan edip, yeniden seçim yapıp, anayasayı değiştireceklerini ve seçime gideceklerini söylemişler ve bu şekilde bir atama meclis oluşturmuşlardı. Sonunda hazırlanan anayasa ve Kenan Evren’in Cumhurbaşkanlığı yüzde 92 gibi bir oyla millet tarafından kabul edildi. Kabul etmekten başka çaresi yoktu. Eğer kabul edilmemesi ihtimali gerçekleşseydi ne olacaktı sorusunu bu millet çok ince ince düşündü. Derin irfanı, siyasi bilgisi ve tecrübesiyle bunlar bir evvel gitsinler diye evet oyunu verdi ve onların gönderilme takvimlerini başlattı.”

“2002 İKTİDARINDAN ÖNCE KÖYLERİMİZİ HATIRLAMANIZI İSTİYORUM”

Kongrelerde konuşan AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ise köylerde yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsetti. 2002 yılı öncesi köylerin çamur içerisinde olduğunu hatırlatan İl Başkanı Yurdunuseven konuşmasını şöyle devam etti:

“2002 iktidarından önce köylerimizi hatırlamanızı istiyorum. O dönem köylerimizin durumunu hepiniz çok iyi biliyordunuz. Köylerde kanalizasyonlar orta yerlerde akar ve çamurdan geçilmezdi. Fakat 2002 yılından itibaren 13 yıllık iktidar dönemimizde köylerimiz imara kavuştu. Köylerimizin kanalizasyon ve içme suyu tesisatlarının birçoğu tamamlandı. Köylerimize hizmet yaptıkça bizlere gelen taleplerde değişiyor. Biz köylerimizde yaptığımız faaliyetlerde işlerle köylerimizi yaşanabilir bir hale kavuşturduk.”

Şölen havasında gerçekleşen kongrelerde eski başkanlar görevlerini yeni isimlere devretti. Tek liste halinde seçimlere giren Ünal Karadağ Sinanpaşa, Ahmet Çelikkanat ise Şuhut ilçe başkanlığına seçildi.