Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaklaşan genel seçimler öncesinde AK Parti olarak hedeflerinin yüzde 55 olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşen AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’nde konuştu. Partililerin sık sık “Ankara seninle gurur duyuyor” sloganları arsında konuşan Gökçek, "Arka arkaya seçimler geçirdik. Mahalli idare seçimlerinden Türkiye’de büyük bir başarıyla çıktık. Ankaramızda belediye başkanlığı sayısını 21’e çıkarttık” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından Başbakan olan Ahmet Davutoğlu’nun da aynı şekilde performansının yüksek olduğunu dile getiren Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bakıyoruz ki bir tarafta Sayın Cumhurbaşkanımız, öteki tarafta Sayın Başbakanımız. Yurt içi yurtdışı dolaştılar durdular sağolsunlar, Varolsunlar. AK Parti iktidarı demek özetle şu demek; 70 sente muhtaç olan Türkiye AK Parti döneminde sadece geçen sene 7 katrilyon lira yurtdışındaki mazlumlara yardım etti. Türkiye’nin nereden gelip nereye gittiği en güzel bu rakamlarla ortaya konuyor. Dünya ekonomik kriz içerisindeyken bizler bunun teğet geçeceğini söylediğimizde bize gülmüşlerdi, Allah’a hamdolsun aynı şeyler oldu.”

“ANKAPARK, İNANÇ MÜZESİ VE ANKARA KANALI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİN FLAŞ PROJELERİ”

Ankara’da belediyecilik faaliyetlerinin mükemmel gittiğini ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi:

“İlçe belediye başkanları arkadaşlarımızla birlikte işbirliği ile büyük işler yapıyoruz. Sadece Büyükşehir Belediyesi günde ortalama 500 ayrı yerde faaliyet gösteriyor. Özellikle ANKAPARK, İnanç Müzesi ve bunun yanında yeni Ankara Kanalı projelerimiz bu dönemin en flaş projeleri olarak üzerinde duruluyor ve faaliyetleri devam ediyor.”

“PARALEL YAPI HESAP VERECEK”

Çok önemli günlerden geçtiklerini ifade eden Başkan Gökçek paralel yapı ile ilgili değerlendirmeler yaparak, "Hep inandık, hep güvendik, ama maalesef aldatıldık. Aldatılmamızın tek nedeni bizlerin Müslümanca düşüncesi, başka herhangi bir neden yok. Ama şimdi hesap veriyorlar ve inşallah hesap verecekler” dedi.

Başkan Gökçek’in konuşması salondaki binlerce kişinin “Vur vur inlesin paralel dinlesin” sloganları ile kesildi. Başkan Gökçek ise bu sloganlara, “Değerli kardeşlerim. İnşallah paralele adalet vuruyor ve biz de birlikte seyrediyoruz, sonucunu da göreceğiz” yanıtını verdi.

“SEÇİMLERDE HEDEF YÜZDE 55”

Önlerinde genel seçimlerin bulunduğunu ve hedeflerinin de AK Parti olarak yüzde 55 oy almak olduğunu ifade eden Gökçek, şunları söyledi:

"Ben öyle diyorum, hedefliyorum. Yapılan anketler, yüzde 49 ile yüzde 52 arasında gelip gidiyor. Ama oyumuzu artırabilmemiz için acizane benim iki sözüm var. Birincisi Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi’ne karşı herhangi bir şekilde tahrik ederek konuşmayalım. Çünkü Türkiye’de oylar yüzde 65 sağ, yüzde 35 sol. Hedef yüzde 55 olduğuna göre bu seçimlerde onlardan da oy alarak inşallah yüzde 55’i yakalayacağız. Ama Kılıçdaroğlu’na atış serbest. Ben her yerde her zaman şunu söylüyorum; Allah Cumhuriyet Halk Partisi’nin başından Kılıçdaroğlu’nu eksik etmesin. İnşallah bu seçimlerden de Ankara teşkilatı olarak yüz akıyla çıkacağız. Sayın Başbakanımıza Ankara olarak yüzümüz ak olacak. Ve birlikte çalışacağız, çok çalışacağız. İnşallah seçimlerden de hayırlısıyla çıkacağız.”

5. Olağan Kongre’nin “hayırlı uğurlu” olması dileklerinde bulunan Başkan Gökçek, “Geçen yönetime çalışmaları dolayısıyla teşekkür ediyoruz ve inşallah gelecek olan yönetime de başarılar diliyoruz” dedi.