KIRIKKALE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin, "Bu sonuçlardan dolayı hiçbirimizin kibirlenme, böbürlenme, gururlanma gibi bir lüksü olamaz. Bu, Allah'ın lütfudur" dedi.

Ataş, AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığınca, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1 Kasım seçimlerinin Türk siyaset tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu  belirtti.

Seçimlerin milletin, Türkiye'nin ve Türk demokrasisinin zaferi olduğunu anlatan Ataş, şunları söyledi:

"Bu zaferi, bu ülkeye yaşatan milletimize teşekkür ediyoruz. Bu zaferi, bu millete bahşeden yüce Rabbimize hamdediyoruz, şükrediyoruz. 1 Kasım seçimleri Allah'ın yardımıyla alınmış bir sonuçtur. Aynen Çanakkale Harbi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda, Sakarya'da, Dumlupınar'da Allah bu milletin yüzüne nasıl bakıp da yardım ettiyse, Çanakkale'de yedi düvele karşı mücadele ederek o zoru başardıysa, 1 Kasım seçimlerinde de hiç kimsenin tahmin etmeyeceği sonuçla bu millet yeniden bayram havasına büründürdü. Bundan dolayı Rabbimize bir kez daha hamdediyoruz." 

Mustafa Ataş, AK Parti'nin sadece milleti, ülkeyi esas alan ve bu uğurda mücadelesini sürdüren bir anlayışla siyaset yaptığı için üstün başarılara imza attığını vurgulayarak, AK Parti'nin Türk siyaset tarihinde çok ender örneklerine rastlanan bir siyasi çizgisi ve başarısı olduğunu ifade etti.

Ataş, 7 Haziran'da AK Parti'nin iktidardan uzaklaştığını ve tek başına iktidar olma imkanı ve fırsatını yakalayamadığını, 5 aylık sürede bazılarının bu durumdan mutlu olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye özlemini yüreklerinde taşıyanlar, Türkiye'yi geçmişten bugüne kadar sömürenler mutluydular. Ama bu ülkenin asli sahipleri, vatandaşlarımız, yatırımcılarımız, iş adamlarımız, ev ve iş kadınlarımız, gençlerimiz, emeklilerimiz, memurlarımız herkesim mutsuzdu. O mutsuzluk 5 ay sürdü. 7 Haziran seçimlerinden sonra kendi payımıza düşen dersleri çıkardık ve bunlarla ilgili tedbirlerimizi almaya çalıştık. Bu sonuçlardan dolayı hiçbirimizin kibirlenme, böbürlenme, gururlanma gibi bir lüksü olamaz. Bu Allah'ın lütfudur. Mütevaziliğimizi muhafaza ederek, gurur ve kibirden uzak durarak, milletle temasımızı kesmeyerek, gönül temasımızı korumaya devam ederek, Kırıkkale'de aldığımız yüzde 62'lik oyun muhafazası için mücadele ederek, alamadığımız yüzde 38'lik kesimin oyunu almak için bugünden kollarımızı sıvayıp yolculuğumuza devam etmemiz gerekiyor."

Programa, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mürsel Akçay ile çok sayıda partili katıldı.