AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 6-8 Ekim tarihlerinde IŞİD protestolarıyla düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili HDP Milletvekili Altan Tan ile Ayla Akat Ata’nın açıklamalarını değerlendirdi. Çalık, "Altan Tan’ın açıklamaları ne kadar doğruysa, Ayla Akat Ata’nın da bir o kadar yanlıştır" dedi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Konya Milletvekili Mustafa Akış ile birlikte bölge gezisine çıkan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Batman’a gelerek il teşkilatını ziyaret etti. İl Başkanı Murat Güneştekin ve partililer tarafından karşılan Çalık, gündeme ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu. Türkiye’de 30 yıldan bu yana bir savaş olduğunu, bunu durdurabilmek için milli kardeşlik projesi başlattıklarını söyleyen Çalık, "Milli birlik, kardeşlik projesi ve çözüm süreci beraber gitti. 2005’te kurucu başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ’Kürt sorunu, Güneydoğu sorunu bunun adına ne derseniz deyin bizim sorunumuzdur’ demişti. Bu sorunun çözümü için de bedenimizi AK Parti olarak ortaya koymuş vaziyetteyiz. Çözüm konusunda önümüzdeki bütün engelleri kaldırırken, onlar kendi içerisinde farklı bahaneler uydurarak bu çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenler var" diye konuştu.

Çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin 6-7-8 Ekimdeki olaylarda bölgeye, ülkeye ve millete büyük acı yaşattığını söyleyen Çalık, bunların vandallık yaparak, cam kırıp insanların canlarını yaktığını söyledi. Çalık, "Bunları kınamayan hiç bir siyasi parti ben çözüm taraftarıyım diyemez. Ben barış taraftarıyım diyemez. Önce bu şiddeti kınayacaksın, şiddeti lanetleyeceksin ve insanların canına kast eden insanların karşısında olduğunu söyleyeceksin. Bu çözüm sürecinin, bu barış sürecinin, bu kardeşlik sürecinin devam etmesi için. Bu kadar can gitti. 40 bin tane canın ölümü yetmedi mi? Daha fazla can mı gitmesi lazım" şeklinde konuştu.

Çalık, konuşmasında HDP’li milletvekillerine de tepki göstererek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"HDP Milletvekili Altan Tan’ın yapmış olduğu açıklama ne kadar doğruysa, Ayla Akat Ata’nın da yapmış olduğu açıklama bir o kadar yanlıştır. Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, HDP’nin Genel Başkanlığı ile beraber Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve cumhurbaşkanı adayı olmuş birisinin şiddeti destekleyecek söylemleri asla hiç kimse tarafından kabul edilemez. Çözüm süreciyle ilgili samimiyetlerini sorgulamak lazım. Samimi olan insan sevgi yolunu, barış yolunu kendine şiar edinir".