Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Ergani halkının yıllardır beklediği Ergani Barajı projesini hayata geçirmek için ihaleyi tamamlayıp tam da işlerin başlayacağı sürece girilmişken, PKK gelip yüklenici firmayı tehdit etmeye başladı. Biz icraat yapıyoruz, onlar tahribat yapıyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Bekir Aral İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen kongreye Çelik’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Aydın Altaç, bölge milletvekilleri ve delegeler katıldı. Burada konuşan Çelik, AK Parti iktidarının göreve geldiği günden bu yana devrim niteliğinde icraatlar hayata geçirdiğini söyledi. Hükümet olarak ne zaman ülkenin ve bölgenin kalkınması için uğraştıklarında birilerinin bunu engellemeye çalıştığını belirten Çelik, "Ergani halkının yıllardır beklediği Ergani Barajı projesini hayata geçirmek için ihaleyi tamamlayıp tam da işlerin başlayacağı sürece girilmişken, PKK gelip yüklenici firmayı tehdit etmeye başladı. Biz icraat yapıyoruz, onlar tahribat yapıyor. Kim kötü niyetini sürdürürse sürdürsün biz insanlarımızı sevmeye ve hoşgörü ortamının oluşması için çalışmaya devam edeceğiz. Bu bölgenin Musa gibi konuşup, Musa gibi icraat yapanlara ihtiyacı var. Firavunlara ihtiyacı yoktur. Kim ırkçılık ve milliyetçilik üzerine siyaset yapıyorsa Firavun dilini kullanmış olur" dedi.

4 ay önce atamayla göreve getirilen AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, partisinin 5. Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen seçimde güven tazeleyerek mevcut yönetimiyle birlikte görevine devam etti. Sayan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünde vatandaşlarımız için güzel işler yapmaya gayret gösterdik. Bundan sonraki süreçte de partimizin ve değerli halkımızın yönetimimize gösterdiği teveccühe en iyi şekilde layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

OTOGARDA ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

Bu arada, Çelik’in Ergani’ye girişi sırasında şehirlerarası otobüs terminali girişindeki yol kenarına bırakılan şüpheli çanta paniğe neden oldu. Ergani Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde yol kenarındaki çantanın içinde bomba olma ihtimaline karşı olay yerine Diyarbakır’dan bomba imha ekibi sevk edildi. Geniş güvenlik önlemi altında bomba imha uzmanları tarafından fünye ile kontrollü bir şekilde patlatılan çantanın içinden giysi çıktı.