SİVAS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Bu dönem AK Parti'nin uzlaşı kültürünü ortaya koymaya gayret ettiği, ortaklık kültürünün geliştirilmeye çalışıldığı bir dönem olacak" dedi.

Nebati, AK Parti İl Başkanlığı tarafından kentteki bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden beri ülkeye hizmet ettiğini ve yaptığı hizmetlerle ülkeyi milleti ayağa kaldırdığını belirtti. 

TBMM Başkanlığına seçilen AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın memleketinde olmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Nebati, Yılmaz'ı ve Sivas halkını kutladı. 

Nebati, 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 1 ay geçtiğini ve sandıktan çıkan mesajı çok net olarak aldıklarını belirterek, "Bu millet AK Parti'nin önderliğinde bir koalisyon istiyor. O günden bugüne kadar hiçbir kırmızı çizgi, hiçbir şart sürmeden günlerimizi geçirdik" dedi. 

Gerginliklerin olmadığı, insanların, partilerin, teşkilatların birbirini daha fazla anlayabilecekleri yeni bir Türkiye'nin ve yeni Türkiye sözleşmesinin gerçekleştirileceği dönemin yaşandığına dikkati çeken Nebati, şöyle devam etti:

"Bu dönem AK Parti'nin uzlaşı kültürünü ortaya koymaya gayret ettiği, ortaklık kültürünün geliştirilmeye çalışıldığı bir dönem olacak. Milletin özgür iradesi ve oyuyla seçmiş olduğu sayın cumhurbaşkanımız koalisyon görüşmelerinin hiçbir şartına ortak edilmeyecek konumda bu milletin temsilcisi olarak başkanlık divanı oluşturulduktan sonra en büyük parti olan AK Parti'ye ve başbakanımıza hükümeti kursun diye görev verecektir. Genel başkanımız ilk turda üç partinin genel başkanlarıyla bir görüşme yapacak ve ardından ikinci turda hangi partiyle hükümet kurulacağına ilişkin çalışmalarını yapacaktır. Eğer bu çalışmaların neticesinde AK Parti bir hükümet kurarsa Türkiye 12,5 yıl sonrasında bir koalisyon hükümetiyle karşı karşıya kalacaktır."

Nebati, şunları kaydetti:

 "Şayet kuramazsa, bir ortaklık hükümeti oluşturulamazsa şüphesiz ki cumhurbaşkanımız ikinci büyük parti olan CHP'ye bu görevi verecektir. CHP eğer bir ortaklık kuramazsa, bu ortaklıklarda 45 gün içerisinde gerçekleştirilemezse anayasa hükmü gereği yeniden bir seçime mutlaka gidilecektir. O zaman bu işin sahibi, iradenin sahibi olan millete tekrar sorulacaktır. Biz uzlaşı yapmaya, koalisyon hükümeti kurmaya çalıştık ancak kuramadık. CHP kuramadı, o zaman millet ne yapılacağına karar verecektir çünkü sözün ve kararın sahibi de millettir, gereğini yerine getirecektir." 

AK Parti'nin iktidarları döneminde gerek ekonomide gerek siyasette gerekse sosyal hayatta refahın geliştirilmesi, hizmetlerin Türkiye'ye yaygınlaştırılması anlamında her türlü işi yaptığını aktaran Nebati, son bir aydır piyasaların AK Parti hükümetinin gerçekleştirmiş olduğu reformları kabul ettiğini belirtti. 

- "Türkiye'nin güçlü ve iradeli iktidara ihtiyacı var"

Son 1,5 yılda üç seçim yapıldığını anımsatan Nebati, "Önümüzdeki süreç içerisinde AK Parti olarak hükümeti kurarsak ne ala. Kuramazsak AK Parti'nin önderliğinde yeni bir seçime gidilecek ve Türkiye'yi güçlü hükümetleriyle inşallah tanıştıracağız. Türkiye'nin etrafı ateş çemberinde. Türkiye'nin güçlü ve iradeli iktidara ihtiyacı var. Bu iradenin mutlaka gerçekleştirilmesi lazım. Suriye'de insanlar ölüyor, öldürülüyor ve zalim müstebit yöneticiler oradaki insanların ölümünden ders çıkartmıyorlar" dedi.

Programa, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı.