AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Türkiye’deki Kürtlerden en çok rahatsız olan partinin CHP olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati, bir dizi inceleme ve ziyaret için Uşak’a geldi.

Uşak’ta ilk ziyaretini, aynı zamanda okul arkadaşı olan Uşak Valisi Seddar Yavuz’a gerçekleştiren Nurettin Nebati, Valilik ziyaretinin ardından Uşak Belediyesi’ne geçti. Nurettin Nebati burada Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan kentle ilgili bilgiler aldı.

Son olarak AK Parti Uşak İl Teşkilatı ile bulaşan Nurettin Nebati, burada yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, “HDP ve CHP’nin rahatsız olduğu tek konu, Kürt kardeşlerimizin de AK Parti’yi benimsemesidir. Son günlerde oluşturulmak istenen suni gündem ve kaos ortamının temel nedeni budur” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Kırıklareli Milletvekili Şenol Gürşan ile birlikte Uşak’ı ziyaret etti. İlk olarak Uşak Valisi Seddar Yavuz’la makamında görüşen Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Uşak Belediyesi’ndeki temaslarının ardından AK Parti İl Teşkilatı ile buluştu. AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Milletvekili Mehmet Altay’ın hazır bulunduğu ziyarette, partililere hitaben bir konuşma yapan Nurettin Nebati, yeni Türkiye’nin kararlı politikalarla oluştuğunu kaydetti. Konuşmasında CHP ve HDP’yi eleştiren Nurettin Nebati, “Çözüm sürecinin arkasındayız. Bu ülkede 40 bine yakın vatandaşımız şehit düştü ve katledildi. Bebekler, baba diyemeden, dede demeye başladı. Ciğerlerimiz hep yandı ve bir çok anne evladının geri geleceği umuduyla yaşamını sürdürdü. Milyarlarca lira, bu iş için harcandı, ülkenin bir tarafı sürekli öteki gibi görüldü. Zamanı gelince milli birlik ve kardeşlik projesini hayata geçirdik. Akabinde de çözüm süreci devreye girdi. Geçtiğimiz 6 ve 7 Ekim tarihlerinde oluşturulmak istenen kaos ortamı, kardeşliğin üstüne dökülen benzin gibidir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hakimiyetini kaybeden HDP, yakalanan kardeşlik ortamının bozulması için elinden geleni yaptı. Halkı sokağa döktü ve CHP de buna destek oldu. Çünkü bu partiler her geçen gün zeminlerini kaybettiği için bu tip oyunlara başvurdular” dedi.

KÜRTLERDEN RAHATSIZ OLAN CHP’DİR

AK Parti’nin Türkiye’deki bütün etnik kökenlere ve inançlara saygılı olduğunu belirten Nurettin Nebati, “Türkiye’deki Kürt kardeşlerimizden en çok rahatsız olan parti CHP’dir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncelili olmasına rağmen Dersim’deki katliamın hesabını soramamıştır. Yıllarca bu ülkede, insanlar Kürt ve Alevi olduklarını söyleyemedi. Şimdi ise herkes televizyona çıkıp, ben Kürt’üm veya ben Aleviyim diyebiliyor. Kimse Kürt olduğu için utanmasın, kimse Müslüman veya Alevi olduğu için rahatsızlık duymasın. Artık çözüm sürecini kararlılıkla sürdüren ve BM’deki politikalara dahi yön veren bir Türkiye ve hükümet var. Artık inançlara saygı duyan ve vesayetin her türlüsüne karşı koyan bir irade var. En önemlisi, hükümetin ve yönetimdekilerin yanında halk var. Kimse kusura bakmasın, kasa ve milletin bekası sağlam ellerde” diye konuştu.

BİZDE YAMUK ADAMIN ÖMRÜ 1 DÖNEMDİR

AK Parti’nin Uşak’ta ve Türkiye’deki bütün teşkilatlarında kongre dönemine girdiğini dile getiren Nurettin Nebati, şöyle devam etti: “Partimizde sanki hiç kongre havası yok gibi. Çünkü biz seçimlere ve kongrelere her zaman hazırız. Bizim aramıza yanlış insanlar girer ve onların ömrü sadece 1 kongredir. CHP’de ise kongre hesabı 1 yıl önceden başlar. Kimin kafasına sandalyeyi nasıl atacaklarını planlarlar. AK Parti’de ise koltuğu, bir sonraki dönemde daha iyi yönetecek şekilde teslim etmenin mücadelesi yaşanır.”

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI 100 YIL SONRASINI DÜŞÜNMÜŞ

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyareti sırasında Kent Park projesi hakkında bilgi aldığını ve bunun gelecek 100 yıl açısından önemli olduğuna değindi. Nurettin Nebati, “2023, 2053 ve 2071 yıllarına dair hedefler koyan AK Parti’den çıkan Belediye Başkanımız Nurullah Cahan da geleceği düşünerek bir projeyi hayata geçirmeye karar vermiş. Kent park projesi 200 bin nüfuslu Uşak için çok büyük bir çalışma. Fakat önümüzdeki 100 yıl için ise ciddi bir yatırım. Sayın Belediye Başkanımız bugünü değil, kendi torunlarını ve bu kentin yarınlarını düşünerek böyle bir proje için çaba sarf ediyor” ifadesini kullandı.

BASRİ YILDIRIM: MHP VE CHP’Yİ ESKİTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım da, kongre takvimiyle ilgili bilgi verdi. 15 ve 16 Kasım 2014 tarihleri arasında, Banaz, Sivaslı, Ulubey ve Karahallı ilçe teşkilatlarında genel kurul yapılacağını anlatan Basri Yıldırım, “22 Kasım’da Eşme’de ve 23 Kasım’da da Merkez ilçede kongremizi yapacağız. Bütün ilçe kongrelerimizi tamamladıktan sonra, 7 Aralık Pazar 2014 günü de il kongremizi bitirerek, süreçten anlımızın akıyla çıkacağız. Teşkilatımız son 8 ay içinde 2 önemli seçimden çıktı. 2009’da kaybettiğimiz Uşak Belediye Başkanlığını geri kazandık ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de ciddi bir oy patlaması yaptık. Teşkilat olarak çalışmaya, CHP ve MHP’yi eskitmeye devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ve Kırıklareli Milletvekili Şenol Gürşan kentten ayrıldı.