KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, vekillerle konuştuk. Belki de 1-1,5 ayımızı neden yüzde 41'de olduğumuzu düşünmeye ayırdık. Kendi içimizde istişare edip, öz eleştiri yaptık. 25 madde tespit ettik. Dersimize çalıştık. Bu tespitten sonra yapılacak işleri belirlemeye başladık" dedi.

Özhaseki, Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi tarafından bir restoranda düzenlenen "Gençlik Buluşması"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin her zaman faydalı olacağını belirten Özhaseki, ayrı durmanın, suçlamanın kimseye faydası olmadığını ifade etti.

Özhaseki, 7 Haziran seçimlerinden sonra neden yüzde 41 oy alındığının irdelendiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Belediye başkanlarımızla, il başkanlarımızla, teşkilatlarımızla, vekillerle konuştuk. Belki de 1-1,5 ayımızı neden yüzde 41'de olduğumuzu düşünmeye ayırdık. Kendi içimizde istişare edip, özeleştiri yaptık. 25 madde tespit ettik. Dersimize çalıştık. Bu tespitten sonra yapılacak işleri belirlemeye başladık. Dışarıya baktığınızda '50 yıllık davayız' deyip yüzde 15'e çivi çakanlar, bir milim bile yol alamayanların keyfi yerinde, hiçbir şey düşündükleri yok. Yüzde 12-13 alanlar davul çalıp geziyor, büyük başarı elde etmiş gibi. Ama biz sorumluluk sahibi insanlarız. Yüzde 50'leri gördük, 55-60'ları yakalayabiliriz. İyi işler yapıyoruz neden daha ileri gitmeyelim. Daha çok destek neden almıyoruz. Batılı gözüyle baktığımızda 12-13 yıllık iktidar, her seferinde iktidara gelmiş. Hala 3 dönem iktidar olduktan sonra seçime girmiş yüzde 41 almış. 'Sizin de davul çalmanız' lazım diye düşünebilirler. 'Bu bir rekor' denilebilir. Batılı bakarsa böyle bakar. Batıda bir rekordur bu. Davul çalmaya ihtiyacımız yok. Doğruları söyleyip iyi işler yapma sorumluluğumuz var. Onun için bu eleştirileri yapıyoruz."

Seçimlerden sonra hükümet kurma adına da samimiyetle ortaya çıktıklarını ve çalışmalara başladıklarını anlatan Özhaseki, gittikleri partilerin ortaklık kurmaya niyetleri olmadığını söyledi.

CHP'ye gittiklerinde 14 maddelik hukukun üstünlüğü ile başlayan ve sıralanan maddeler silsilesinin sunulduğunu dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Bu kötü değil, iyiydi ama tribünlere oynanıyordu. Hukukun üstünlüğünü istemeyen, inanmayan insan olabilir mi? Olmaz. Bunu neden şartlı yapıyorsun? İçeriğinde ne var? Bugün Türkiye'de hakimlik kadrosunda olduğu halde kanunlara, hukukun üstünlüğüne, vicdanına bağlı olmadan abisi ne emrederse onu yapmaya, kararın altına da 'Türk Milleti' diye yazıp imzalamaya hazır adamlar var. Bunları ne yapacağız? Oraya gelince ihtilaflar başlıyor. Çünkü seçim zamanı dünya görüşleri 180 derece birbirine ters olan bu insanlar birbirini destekledi. Bir araya gelip gizli ittifaklar yaptılar. Biz gördük, Ankara'da CHP, İstanbul'da CHP, Güneydoğu'da HDP yani PKK desteklendi. Bunları gördük, hukukun üstünlüğü birinci madde de biz nasıl anlaşacağız? İçeriğine girdiğin zaman iş karışıyor." 

AK Parti tabanının özellikle de milletvekillerinin MHP ile hükümet kurmak istediğini belirten Özhaseki, MHP'nin de anlaşılmaz bir tavır sergilediğini ve sonuçta erken seçime gidilmek zorunda kalındığını anımsattı.