AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, “Türkiye’de Baas partileri varsa CHP Türk Baas’ıdır, eğer Türkiye’de bir Baas partisinden bahsediliyorsa HDP, BDP Kürt Baası’dır.”

Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen AK Parti Kilis İl Danışma Toplantısına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eğer Irak’ta, Suriye’de Baas partileri sıkıntı oluşturduğunu ifade ederek, “Türkiye’de Baas partileri varsa CHP Türk Baas’ıdır, eğer Türkiye’de bir Baas partisinden bahsediliyorsa HDP, BDP Kürt Baası’dır. HDP, BDP kendi dışındaki Kürtleri bilmiyor. Bölgede birinci parti olan kim AK Parti, bölgenin ve Kürtlerin tek temsilcisiymiş gibi yok böyle bir şey, bende kürdüm, ama Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşıyım, el hamdürüllah müslümanım diyorum. Müslümanca yaşayacağım diyorum. İşte o baskıcı o baascı HDP’de de var.Terörü çözmeye çalışıyoruz. Bir meseleyi bitirmeye çalışıyoruz. Ama şunu unutmayın ki terörden beslenenler, terörün bitmesini istemezler. Eğer bir kişi terörden siyaseten rant elde ediyorsa, bir kişi terörden dolayı uyuşturucu kaçakçılığı yapıyorsa, insan ticareti yapıyorsa veya birileri uluslar arası toplum eğer terörü Türkiye’ye karşı taşeron olarak kullanıyorsa bunlar terörün bitmesini istemezler. Ama biz bunun zorluluğunu biliyoruz. Bu sorunu çözeceğiz derken, bir takım provakosyonların olacağını da biliyorduk. Geçmişte de oldu, 2009 yılında da oldu. Birlik ve Kardeşlik projesi dediğimizde de oldu. Bakın ben kürt olarak AK Parti’nin Grup başkanvekili olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu bir vatandaşı olarak 12 yıl önce bu adamların atılacağımızı söyleselerdi, ben bile inanamazdım.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 milyon 600 bin Suriyeli’nin kabul etmekle Türkiye’ye ve onun yöneticileri Başbakanı, Cumhurbaşkanı vatana ihanet etmiştir dediğini, bu kadar da densiz söylemlerde bulunabildiğini hatırlatan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kilis’te ensar muhacir ilişkisi ile Suriyelilere yaklaşıyor. Kilislilere buradan teşekkür ediyorum. Bugün Avrupa’da toplam 120 bin dolayında Suriyeli var. Sordum Kilis’te ne kadar var. Kilis’te de 120 bin tane Suriyeli var. 60 bini şehir merkezinde 40 bini konteyner kentlerde 20 bini de köylerde ve ilçelerde bulunuyor. Koca medeniyetin beşiği olan zengin Avrupa’nın beslediği 120 bin Suriyelidir. Bunun için Kilislilere hassaten teşekkür ediyorum. Soruyorum çevremizde sınırımda kim var diye PYD, ÖSO ile islamı gruplar ve IŞİD ile maalesef sınır olmuşuz. Araplara kucak açmışız. Türklere, Kürtlere başka başka guruplara yaşayan herkese kucak açmışız. Zulüm altında olduktan sonra gerek Esad rejiminden gerek oradaki baskıcı unsurlardan kaçanlara kim bize sığınmışsa onlara kucak açmışızdır.”

İl Danışma Toplantısına Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Fuat Karakuş, AK Parti Kilis İl Başkanı Reşit Polat, AK Parti Adıyaman İl Başkanı İbrahim Halil Fırat, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ile AK Parti il ve ilçe teşkilatları ile belediye başkanları katıldı.