AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, “Bu müzakere esasen siyasetin asli zemini olan halkla her gün güncellenerek yapılır ve biz MHP’ye, CHP’ye oy vermiş olanları da, iktidar sahibi seçmenin kitlesini de, HDP’ye oy veren, oy vermiş olanları da dikkate alan bir akılla çözüm sürecini götürmek durumundayız” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bostancı, seçim barajıyla ilgili olarak, “Baraj meselesi siyasi zeminlerde de konuşuluyor. Yüzde 10 barajı temsilde adalet kadar siyasette istikrar için getirilmişti. Bu istikrarın, adaletin sağlandığını görüyoruz. Son seçimde hem istikrar hem adaletin sağlandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bostancı, siyasi akımın temsil ve istikrar arasında optimum dengeyi bulmanın önemine dikkat çekerek, secim barajının Parlamento’da görüşülmesinin doğru olacağını belirtti. Çözüm sürecinin kendine özgü sürecinin olduğunu söyleyen Bostancı, yeni yasaların gelebileceğini vurgulayarak, “Bu müzakere esasen siyasetin asli zemini olan halkla her gün güncellenerek yapılır ve biz MHP’ye, CHP’ye oy vermiş olanları da, iktidar sahibi seçmenin kitlesini de, HDP’ye oy veren, oy vermiş olanları da dikkate alan bir akılla çözüm sürecini götürmek durumundayız” dedi.