Ak Parti İskenderun İlçe Teşkilatının delege seçiminde konuşan Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, 2015 genel seçimlerinin ardından hedeflerinin anayasayı değiştirmek olduğunu söyledi.

Türkiye’nin darbe anayasası ile yürütülmeyecek kadar güçlü bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Karasayar, 2015 genel seçimlerinin bu açıdan önem taşıdığını vurgulayarak şunları söyledi:

“2015 seçimleri bizim için çok önemli. Çünkü bizim anayasayı değiştirme hedefimiz var. Bugün aşamadığımız birçok yasal problemlerin en önemli etkenlerinden bir tanesi anayasa değişikliği. Artık Türkiye darbe anayasasıyla yürütülmeyecek kadar büyük güçlü bir ülke. Bunun sorunlarını yaşıyoruz. Biliyorsunuz ki mecliste değiştirmeye çalıştık. Mecliste grubu bulunan partilere eşit sayıda üye verdik. Dedik ki yeter ki ülkemizin önü açılsın. Ülkemiz daha da demokrasileşsin. Fakat muhalefetin böyle bir derdi olmadığı için oralarda başarılı olamadık. Ama inşallah 2015 seçimlerinde anayasayı değiştirecek çoğunluğu alıp aziz milletimizin her alanda önünü açmak istiyoruz.”