AK Parti Genel Merkezinin Trabzon İl Başkan adayı olarak ilan ettiği Trabzon eski İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, adaylığını Trabzon İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı ile resmen açıkladı.

AK Parti Trabzon il Başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, AK Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis üyeleri ve Ankara’ya çağrılan aday adayları katıldı.

Toplantıda konuşan AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar, AK Partinin bugüne kadar 5 yıllık süre içerisinde büyük başarılara imza attığını söyledi.

Günnar, “Bu başarı milletimizin desteği ile AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar yüksek trendini devam ettirdi. Milletimizin emanetine sahip çıkmak adına geçi gündüz demeden çevremizden dahi kucaklaşarak sırf milletimize layık olmak için çok çaba sarf ettik. Biz şimdiden 2015 seçimlerinin SKM’sini hazırladık. Milletvekili sayısının neredeyse tamamına talip olan partiyiz. Bunun en güzel göstergesi ilçe başkanları ve tüm teşkilatla uyumumumdur. Bu uyumun Haydar Revi başkanımız ile aynı şekilde devam edeceğine inanıyoruz. Trabzon’da bizden sonra bayrağı teslim alacak kardeşimizi belirlemiş, her bir aday arkadaşımızın çok kıymetli ve değerli olduğu bilinciyle kararı Haydar Revi kardeşimizde vermiştir. Haydar Revi, bizim başarımızda en önemli argümanlardan biri olan İl Genel Meclisi başkanlığını yürüttü. Orada başarıyı yükseltti, köylümüze halkımıza hizmetleri ile göz doldurdu” dedi.

AK Parti’de istişarenin esas olduğunu kaydeden Günnar, “Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmaların semeresini sandıkta görebilmenin ayrıca mutluluğunu yaşıyor, ön önemlisi de AK Parti il ve ilçe teşkilatlarının sırtında kamburu olmadan yeni bir kongreye hazırlandığının önemsenmesini burada dile getirmek istiyorum. AK Parti’nin ilk kuruluşundan bugüne kadar yönetimlere bizlere destek verdiği için teşekkür ediyor, şükranla yad etmek istiyorum. AK Parti’de istişare esastır. İstişarelere göre karar verilir. Ona göre hareket tarzı belirlenir. Bu seçimde il kongresinde sayın Başbakan’ımızı muhteşem karşılaşacağız. Bu kongrede gelecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Partimizin emrinde olacağız. İl Başkanımızın ve yönetim kurulunun emrinde çalışmaktan büyük bir onur duyacağımızı basının huzurunda ifade etmenin rahatlığı ve memnuniyeti içerisindeyim” ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon İl Başkan adayı Haydar Revi ise, 11 yıldır partinin içerisinde olduğunu belirterek, “Orada Trabzon’un önemi bir kez daha konuşuldu. Sonra görevin Haydar Revi’ye verildiğini söyledi. Ama arkasından ekledi, bu görev benim değil hepimizin olduğunu ifade etti. Orada ki istişareleri tamamladık. Şimdi burada istişarelere başladık. Partimiz büyük parti. Burada bizim ilk istişaremiz. Teşkilat mensuplarımızla toplanacağız. Delegelerimizle bir araya geleceğiz. Daha önce görev yapan il başkanlarımızla görüşeceğim. Bu süre içerisinde, STK’larla partimizin önde gelen isimleri ile bir araya geleceğiz. Belki sık sık sizlerle bir araya geleceğiz. Bu istişareleri tamamladıktan sonra yönetimimiz oluşturacağız. Bir kez daha ifade etmek istiyorum. 11 yıldır partinin içerisindeyim. Önemli görevlerde bulunduk. Bu görevleri partimiz verdi. Bizde partimizin verdiği bu görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık. Birlikte başarmaya çalıştık” şeklinde konuştu.

“Haydar Revi’ye karşı bir aday çıkacak mı?” sorusuna Günnar, “Kongre inşallah tek liste ile gerçekleştirilecek. Bizim beklentimiz isteğimiz arzumuz budur. Biz herkesi kucaklayan cidden çok yoğun yük sırtına alacağını düşünüyoruz. AK Parti’de o birlik ve beraberliğin bozulmayacağını düşünüyorum. Bende teşkilatımla ilgili önemli bilgilere sahip olan birisiyim. Çok ilginç ki ben böyle bir bilgiye sahip olmadan böyle bir durum söz konusu olacak gibi yazıları spekülatif popülist bir yaklaşım olarak” diye konuştu.