AK Parti Nevşehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Sami Demirses, toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından olan Muhtarlık idaresinin, büyük bir teşkilat olduğunu söyledi.

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Nevşehir İl Yerel Yönetimler Başkanı Sami Demirses, muhtarlara verilen önemin göstergesinin yine muhtarlık müessesesinin ihtiyaçlarını, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri olduğuna dikkat çekerek; “AK Parti Hükümetlerimiz döneminde hassasiyet gösterilen bir diğer konuda muhtarlık müessesesidir. Bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmalar AK Parti döneminde ortaya konulmuştur” dedi.

Nevşehir’de ki bütün köy ve mahalle muhtarlarının gününü tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyene Demirses; “Muhtarlıklar, bulundukları mahalle veya köylerde devleti temsil eden kurumlardır. Muhtarlarımız da sorumlu oldukları bölgedeki vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinin sağlanmasındaki önemli şahsiyetlerdir. Devleti ve milleti temsil noktasında önemli görevler üstlenen tüm muhtarlarımızın gününü tebrik ediyorum. Yıllarca temsil noktasında geri planda bırakılan muhtarlarımız, AK Parti hükümetlerimizin reformları sayesinde hak ettikleri konuma getirilerek, yerel demokrasinin güçlenmesi adına önemli adımlar atılmıştır. Özellikle Cumhurbaşkanımızın ülke genelindeki muhtarlarımızla belirli periyotlarda bir araya gelerek hasbıhal etmesi, muhtarlık müessesine verilen öneme en güzel örnektir. Nevşehir’imizin kalkınması ve gelişmesi için muhtarlarımızla elbirliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik eder, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim" dedi.