Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Oktay Saral, HDP’nin 1 Kasım’daki eylem çağrısına tepki göstererek, “Şuuru terapiye muhtaç bin kişinin kırıp dökme fantezisini tatmin namına 70 milyonun huzuru feda edilemez” dedi.

AK Parti’li Saral, yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdün mensup olduğu medeniyet değerlerine düşman marksist bir terör örgütü ilgili kimliği nasıl temsil edebilir? Bu yönüyle PKK silahını öncelikli olarak kürdün tarihine, inancına ve kimliğine çevrilmiştir. Kürdün alnına mahşere dek silinmeyecek “kardeş katili” damgasını yapıştırmaya çalışan PKK, Kürt kimliğini ve ait olduğu medeniyet değerlerini silah zoruyla haczedip; kardeşi aleyhine Batı’ya pazarlama davasındadır. Aynı medeniyetin mensubu olarak biz buna asla müsaade etmeyeceğiz” ifadesini kullandı.

“Bugün Aynel Arap (Kobani)’den dolayı karalara bürünüp gak guk sloganlarla karga misali sokağa çıkan ve milletin ufkunu karartmaya çalışan kaos kargaları bilsin ve bilinmelidir ki; bir hukuk devletinde sokaktaki anarşi asla kanunun üzerine çıkamaz” diyen Saral şöyle devam etti:

“Aynel Arap’ı gerekçe gösterip sokaklarda kanlı fener alayları düzenleyen ve sokağı baskı altına almaya çalışan binler, yetmiş milyonun o sokaklardaki hürriyetini tahdit altına almış olur ki; bu yönüyle PKK ve kumpanyasının 1 Kasımdan dolayı eylem çağrısı asla mazur görülemez.

Kaldı ki bin kişinin eylem gerekçesi ile sokakları savaş meydanına çevirmesi ve millete ait olan kamu malını tahrip etmesi; Kürdü, Türkmeni, Lazı, Çerkezi ile 70 milyonu tiksindirir hale gelmiştir. Şuuru terapiye muhtaç bin kişinin sokaklarda kırıp dökme fantezisinin adına hürriyet deyip, yetmiş milyonun huzurunu feda edemeyiz. “