KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bizler birbirimizin hukukunu korudukça, birbirimizin hukukuna saygı duydukça, birbirimizin hakkını daha fazla gözettikçe Allah o işin bereketini veriyor" dedi.

Yıldız, Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, büyüyen Türkiye'nin gelişen yapısı içinde Kayseri'nin siyasete her zaman Türkiye ortalamasının üzerinde katkı yaptığını söyledi.

Aday adaylığından milletvekilliği adaylığı sürecine geçişi centilmence tamamladıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Bizler canla başla kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak için koşturacağız. Bunun ayrısı gayrısı, genci yaşlısı olamaz. Bizler yalnızca kendi rahatımızla alakalı düşünmediğimiz için buralardayız. Bunu doğru yaptıkça daha da güçlendiğimizi hep birlikte görüyoruz, başta kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve şu anki Genel Başkanımız, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile ilerleyen zamanlarda daha da devam edecek. Bu yalnızca gücünü inancından alan gelenekleri, görenekleriyle, yetişme tarzıyla değil, aynı zamanda evrensel doğrulardan geçiyor. Bizler birbirimizin hukukunu korudukça, birbirimizin hukukuna saygı duydukça, birbirimizin hakkını daha fazla gözettikçe Allah o işin bereketini veriyor."

Göreve geldiklerinde "siz bu işleri beceremezsiniz, iki şirketle üç belediyede başarılı olmakla devlet yönetilmez" denildiğini hatırlatan Yıldız, "Bir kısım arkadaşlarımız tedirgin olmuşlardı ama biz, Allah'a inanan, gücünü halkımızdan, güzel vatandaşımızdan alan bir parti olarak doğduk. Gözümüzü budaktan esirgemedik, hiçbir şeyden korkmadık, tehditlere de aldırış etmedik. Kaybedecek bir şeyimiz yok, en fazla bulunduğumuz yerden ayrılırız dedik" şeklinde konuştu.

Yıldız, yılların çok çabuk geçtiğini ve her geçen günün bir nimet olarak bilinmesi gerektiğini belirterek, partili gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Yabancı dilinizle, aldığınız eğitimle, birikimlerinizle, entelektüel seviyenizle hitap edemeyeceğiniz toplum kalmasın. Mahallenizde bakkal Hasan amcayla da konuşabilin ama aynı zamanda uluslararası bir toplantıda hitap edebilin. Bunların her biri güçlü, ilerleyen, zihni açık, kalbi açık, sağduyularıyla büyümüş gençlerimizle olacak. Bizler kendimizden daha iyi yetiştiğine inandığımız siz kardeşlerimize görevlerimizi birer birer devredeceğiz."

Toplantı, basına kapalı devam etti.