KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Amacımız, her 3 seçmenden ikisinin AK Parti dediği bir başarıyı yakalamak. Bize oy verenler olduğu gibi oy vermeme ihtimali olanlar da baş tacımız" dedi.

Yıldız, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen "Mahalle Başkanları Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti istikrarının Türkiye'nin istikrarıyla birlikte anlamlandığı bir dönemi yaşadıklarını  ifade etti.

Bundan 12 yıl önce AK Parti'nin ilk kez seçime girdiğini anımsatan Yıldız, vatandaşın ümitlendiğini, aradan geçen süre içinde o ümitleri boşa çıkarmadıklarını söyledi.

Sadece AK Parti'ye oy verenlere değil oy vermeyenlere de hizmet götürdüklerini ve insanları oldukları gibi kabul ettiklerini belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Biz işçi gibi davranmıyoruz, işçinin kendisiyiz. Biz bu ülkede kaymakammış, muhtarmış gibi davranmıyoruz. Çünkü biz kaymakamın da muhtarın da kendisiyiz. AK Parti kazandıkça, doğruları yaptıkça daha da güçlendi. Tabii ki bize oy verenler de vermeyenler de olacak. Demokrasinin zenginliği güzelliği buradan kaynaklanıyor. Ama biz hizmetlerimizi sınırlandıramayız. Eğer böyle yapmış olsaydık biz 3 Kasım 2002 seçimlerinde her üç seçmenden birinin oy verdiği noktada kalırdık. Ama daha sonraki seçimlerde her iki seçmenden birisinin oy verdiği AK Parti oldu. Amacımız, her 3 seçmenden ikisinin AK Parti dediği bir başarıyı yakalamak. Bize oy verenler olduğu gibi oy vermeme ihtimali olanlar da baş tacımız. Seçmenlerin dörtte biri AK Parti üyesi. 'Oy verdim' dediği halde üye olmayan kardeşlerimiz var. Bunu da gayet normal olarak görüyoruz."

Türkiye'nin kamburlarından kurtulması gerektiğini ve çözüm süreciyle terör belasından kurtulacaklarını dile getiren Yıldız, "Babalarımız bize böyle bir terör belası olmaksızın bir gelecek bırakmak istediler ama nasip olmadı. Bizler çocuklarımıza ve geleceğimize terörün olmadığı, insanların birbirini daha çok sevdiği, birbirine daha çok saygı gösterdiği bir ortamı oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu hep birlikte, siz değerli mahalle başkanlarımızla birlikte yapacağız. Sizler bizim lokomotif gücümüzsünüz" şeklinde konuştu.

 

- İç Güvenlik Paketi tartışmaları

İç Güvenlik Paketi'ni kanun tasarısı olarak Meclise getirdiklerini anımsatan Yıldız, muhalefetin gösterdiği tepkiyle bir işin nasıl yapılacağını değil, nasıl yapılmayacağını tarif ettiğini söyledi.

Molotofkokteylinin suç olduğunu söylediklerini kaydeden Yıldız, "Belediye otobüsünün içinde can veren güzel kardeşimizin halini hep birlikte izledik. Biz buna bir daha müsaade etmeyeceğiz. Molotofkokteyli bomba değilmiş, bir de bomba olsaymış. O kadar insanın ölümüne sebep olmadı mı? Bir zırhlı polis aracının içine attılar polis kardeşimiz yandı. Biz ona nasıl zararlı demeyiz. Ona verilecek cezaları kanunlaştırırken biz kimi düşünüyoruz. Teröristi mi düşüneceğiz? Hayır vatandaşımızı düşüneceğiz. Buna benzer birçok maddede olduğu gibi vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak bu ülkeyi yönetenlerin yani AK Parti'yi yönetenlerin görevidir. Bunu hep birlikte sağlayacağız" diye konuştu.