AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kobani bölgesinin Kürdistan bölgesi olmayacağını söyledi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kobani’de yaşananları değerlendirdi. Karayel, "Türkiye ile Irak ve Suriye arasında olan bir şey değildir. Bu topyekun Ortadoğu’nun şekillenmesi ile alakalı emperyalist projedir. Şuanda IŞİD denilen terör örgütü Esad tarafından organize edilmiş, kurgulanmış hapishanelerde ne kadar terörist varsa hapishanelerin kapısı açılmış, onların ellerine silahta verilerek Irak’taki hapishanelerde boşaltılarak emperyalist ülkelerde ne kadar sadist ve uyuşturucu bağımlısı varsa bunlarında hepsinin toplandığı dünyanın dört bir tarafından gelen teröristlerin orada Müslümanlara yapmış olduğu eziyetin Kobani olarak ortaya çıkmasından ibarettir. Özellikle o bölgede yaşayan ve PKK’nın uzantısı olan partiler vardı. O bölgedeki tüm Arap ve Türkleri yani kendilerinden yana olmayan kim var ise oradan göç etmesini sağladılar. Böylece o bölgeyi yalnızlaştırarak sadece kendi yandaşlarının bulunduğu bir bölge haline getirmek istediler. Türkiye buna müsaade etmedi. Şuanda peşmergeler ve Özgür Suriye Ordusu’nun desteği ile orada bir hakimiyet sağlanmak isteniyor ama biz IŞİD ve o bölgedeki toprak bütünlüğüne zarar verecek terörist örgütleri olarak değerlendiriyoruz. Şuanda zaten koalisyon güçleri bombalamaya devam ediyor" dedi.

Kobani’nin Kürdistan bölgesi olmayacağını söyleyen Milletvekili Karayel, "O bölge asla bir Kürdistan bölgesi olmayacaktır. O bölge daha önce orada kim yaşıyorsa yaşadığı yerler olarak devam edecektir. O bölgede Türkiye ile Suriye arasına yeni baştan bir Kürdistan bölgesi kurulmasına Türkiye asla razı değildir. Böyle bir çalışma yapmaya da asla müsaade etmeyeceğiz. Şuanda yapılan işlemlerde o ölçüde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın serbest kalacağı iddialarını da değerlendiren Karayel, "Bu tip söylemler her zaman geliyor ve bunu muhalefette istismar ediyor. Ömür boyu mahkumiyete çarptırılmış ve cezasını çeken bir mahkumdan söz ediyoruz. Böyle bir şey şuanda söz konusu değildir. Bundan sonraki dönemlerde olur mu? Şuanda böyle bir şey gündemde değildir. Abdullah Öcalan ömür boyu mahkum olmuş bir cani ve cezasını çekiyor. Milli Proje içerisinde görüşmeler devam ediyor. PKK silahlarını bırakıp tamamen bölgeden çekilirse, Türkiye’ye huzur gelir. Bundan sonraki dönemlerde eğer devlet böyle bir hücre düşünürse ayrıca konuşulur. Milletten saklı gizli bir şey yok" şeklinde konuştu.