AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde delegelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kongre yeter sayısının sağlanmasının ardından divan başkanının ve üyelerinin seçimi yapıldı. Mevcut Keçiören İlçe Başkanı Av. Zafer Çoktan tek liste halinde yeniden aday oldu. Gösterilen adaylar delegelerin oyuna sunuldu. Sunulan dilekçede yer alan adaylar delegelerin oy birliğiyle divan üyeliğine seçildi. Yapılan seçimde Selim Cerrah Divan Başkanlığı’na seçilirken, divan üyeliğinde Nurşen Kavutçu, Hilal Bingöl, Mehmet Öcal, Ahmet Bahaddin Meral yer aldı. Divan üyeliği seçiminin ardından İstiklal Marşı okunarak, gündem maddeleri delegelere aktarıldı.

“12 YILDIR YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç kongrede yaptığı konuşmada “Biz bir günü, bir gününe eşit olan kayıptadır” şiarını benimsiyoruz. 12 yıldır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Türkiye’nin çok fazla yer altı kaynağının olmadığını ancak, gurur duyulan bir gençliği olduğunu vurgulayan Kılıç, “Yerel yöneticiler vatandaşa hizmet için gece, gündüz çalışıyorlar. Bizde ayrıcılık, gayrıcılık yok. Biz de birlik, beraberlik var. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle toplum olarak, biz hiçbir zaman bölünmeye müsaade etmeyeceğiz. Boşuna uğraşmasınlar bu ülkeye fitneyi sokamayacaklar. Zaten bu kongrede yoğun katılımla bir arada olmamız, bizim ne demek istediğimizin en büyük nişanesidir. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti’nin sivil anayasasını, halktan aldığı güçle yazılacak olan anayasayı, milletin kendi isteğiyle yazmakta bu kadrolara nasip olacaktır” diye konuştu.

“BİRLİKTE ÇOK ŞEY BAŞARACAĞIZ”

Kongrede konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, birlikte çok şey başaracaklarını söyleyerek, “Vatandaşlarımızın önceliğini kendi önceliğimiz bildik” diye konuştu.

Ak, iki dönemdir belediye başkanlığını yürüttüklerini hatırlatarak, “ Beklenti anketleri yaptık. Bu anketlerde ilçemizin en önemli iki sorunu olarak altyapı ve ulaşım çıktı. Bunun üzerine 2012 yılını şantiye yılı ilan ederek, bu sorunları çözmeye çalıştık. AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı Kongreleri önceden Keçiören’de yapılamıyordu. Keçiören sınırları dışında yapılıyordu. Çünkü kongre için yeterli salonumuz yoktu. Ama ilk defa bu kongre Keçiören’de yapılıyor” dedi.