AK Parti Altınordu 1. Olağan Kongresi’nde bazı muhalif kesimlerin beklentisinin aksine ‘birlik ve beraberlik’ mesajları verildi.

TESK Otel’de gerçekleştirilen AK Parti Altınordu 1. Olağan Kongresi oldukça coşkulu geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin katıldığı kongreye AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal, Mustafa Hamarat, İhsan Şener, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları ve partili delegeler katıldı.

Kongresinin açılış konuşmasını yapan Altınordu İlçe Başkanı Uğur Çelenk,görev yaptığı süre içerisinde kendisine destek olan herkese teşekkür ederek yeni yönetime her türlü destek ve tecrübesini aktaracağını belirtti. AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol da, partinin il genelinde oy potansiyelini her geçen gün arttırdığını belirterek, “Bu potansiyele ulaşmamızda emek veren herkese minnetlerimizi sunuyorum” dedi.

YILMAZ: “BİZ KARDEŞLER TOPLULUĞUYUZ”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da, AK Parti’nin ‘kardeşler topluluğu’ olduğunu belirtti. Yılmaz, “Biz kardeşler topluluğuz. Modern bir partiyiz ve kardeşler topluluğuyuz. Birbirimizi çok ufak meselelerle üzmemize gerek yoktur. Zaten hükümetimizden hizmet alıyoruz, zaten 24 saat esasıyla çalışıyoruz. Dolayısıyla halkımızdan ‘Allah razı olsun’ duası dışında bir beklentimiz yoktur” diye konuştu.

ÜNAL: “BİZ AİLE GİBİYİZ”

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal da, yaptığı konuşmada, ‘AK Parti’nin bir aile olduğunu’ söyledi. Parti dinamikleri içerisindeki görüş ayrılıklarının normal olduğunu vurgulayan Ünal, “Biz bir aile gibiyiz. Diğer partilere benzemeyiz. Bizim kavgamız bizim derdimiz, birbirimizle değildir. Aile içinde zaman zaman sorunlar olacak. Çorbaya tuz koymazsanız yiyebilir misiniz, yiyemezsiniz. Çorbada tuz olacaktır. Çorbanın tadı tuzdandır” şeklinde konuştu.

“MİLLET HİZMETİN KARŞILIĞINI VERİYOR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de parti dinamikleri içerisinde görüş ayrılıkları olabileceğini belirterek, “Görüş ayrılıkları her zaman olabilir. Kazanan arkadaşımızın yanında olarak yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin bize olan teveccühü, muhabbeti devam ediyor. Kamuoyu yoklamalarında yüzde 50’lerin üzerindeyiz. Halkımız hizmet verildiği zaman karşılığını veriyor. Dua olarak veriyor, destek olarak veriyor daha ne istiyoruz. Bizim işimiz millete hizmet zaten. Başka bir derdimiz yok” açıklamasında bulundu.

FINDIK ÜRETİCİSİNE MÜJDE

Bakan Canikli, konuşmasında fındık üreticisine müjde verdi. Canikli, “Fındıktaki alan bazlı destek uygulaması devam edecek. Fındık bölgesine bu yıl 800 milyon lira kaynak aktarılacak. Çok önemli bir kaynak geliyor. Giresun’a 150 milyon lira, Ordu’ya 240 milyon lira kaynak gelecek. Hükümetimiz üreticimizin hakkını veriyor. Milletimize helal olsun” ifadelerini kullandı.

TEK ADAY İBRAHİM HEKİM

Bu arada Altınordu İlçe Başkanlığı için halen İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Hekim’in tek aday olduğu açıklandı.