CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Prof. Birgül Ayman Güler’in parti kulislerinde “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de çok açık olarak 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde bir ittifak yaptık. Cemaatle ittifak yaptık” açıklaması nedeniyle ihraç edileceği konuşulurken, AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Ali Aşlık da, Vekil Güler’e destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ulusalcı milletvekillerinden olan ve bugüne değin yaptığı birçok açıklamayla ülke gündemine oturan Prof. Birgül Ayman Güler’in, partisinin yerel seçimlerde cemaat ile ittifak yaptığı açıklamaları ana gündem maddelerinden biri oldu. Parti kulislerinde Prof. Güler’in, “Her ne kadar parti yönetimimiz inkar etse de çok açık olarak 30 Mart mahalli idareler seçimlerinde bir ittifak yaptık. Cemaatle ittifak yaptık” açıklaması nedeniyle partisinden ihraç edileceği konuşuluyor.

"MİLLİ DURUŞ GÖSTEREN BİR HANIMEFENDİ"

AK Parti İzmir Milletvekili Av. Ali Aşlık, CHP’li İzmir Milletvekili Prof. Birgül Ayman Güler’i ‘milli duruş gösteren bir hanımefendi’ olarak nitelendirdi. Aşlık, Birgül Hanım ile dünya görüşünün aynı olmadığını belirterek "Ancak, kendisi milli duruş gösteren bir hanımefendidir. Mesele Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlere karşı çıkmak ise herkesin bu duruşu sergilemesi lazım” dedi.

CHP’li Vekil Güler’in partisinin seçimlerde Cemaat ile ittifak yaptığı açıklamalarını aslında herkesin bildiğini, Güler’in herkesin bildiğini söyleme cesareti gösterdiğini kaydeden AK Parti Milletvekili Ali Aşlık, “Kendisi cümle alemin bildiğini söyleme cesareti gösterdi. Herkesin bildiği bir konu. Sokakta da bu ittifaklarını gördük. Sadece CHP ile değil, MHP’nin güçlü olduğu yerde MHP ile, HDP’nin güçlü olduğu yerde HDP ile ittifak yaptılar. AK Parti dışında, karga güçlü deseler, karga ile bile yaparlar. Aslında Türkiye’ye karşı yapılmak istenen bir operasyonun taşeronudur Cemaat.”

"PARALEL YAPI CHP VE MHP’YE DE OPERASYONLAR YAPTI"

AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, ana muhalefet partisi olan CHP’nin kilit konumda olduğunu, CHP’li yöneticilerin Cemaatin kendilerine de kasetlerle operasyon yaptığını unutmaması gerektiğini dile getirdi. CHP’ye yapılan operasyonla milli menfaatlerin dışında ‘kullanıma müsait hale geldiğini’ savunan Aşlık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“CHP’ye de operasyon yapıldı. Operasyondan sonra CHP milli menfaatlerin dışında, operasyonlara ve kullanıma müsait hale geldi. Aynı şekilde MHP genel başkan yardımcılarına, MİT, Ergenekon operasyonlarını yapmaya kalktılar. Bunların tamamı AK Parti ve Sayın Erdoğan’a yapılmış görünse de aslında güçlenen Türkiye’ye karşı harekete geçen uluslar arası bir çetenin taşeronudur Cemaat. Yani paralel yapı tek başına değil. Bugüne kadar Türkiye’yi çökertmeye çalışan, zarar veren PKK, DHKP-C gibi örgütlerden tek farkları dini argümanları kullanmaları ve istismar etmeleri. Onun dışında kullandıkları tüm yöntemler aynı."

"ANA MUHALEFETİN DURUŞU ÖNEMLİ"

Paralel yapıya yönelik yapılan gözaltı sürecine dikkat çeken Aşlık, ana muhalefet partisi olan CHP’ye bu süreçte büyük görev düştüğünü, paralel yapıya destek vermemesi gerektiğini vurgulayarak, şu çağrıyı yaptı:

“Yargının paralel yapıya yönelik operasyonları karşısında CHP süreci beklemeli. Uluslararası güçlere destek verecek yaklaşımlardan uzak durmalı. Ana muhalefetin duruşu bu anlamda çok önemli. Türkiye zora düştüğünde MHP, ülke ve devlet menfaatlerini göz önünde bulundurur. AK Parti kazanır ya da kaybeder. Mesele devletin bekası. Yoksa uluslar arası güçlere destek verirlerse, Türk Ceza Kanunu anlamında da açık söylüyorum ancak vatan hainliği olur."

"ALGI OPERASYONU YAPAN CEMAAT"

Partilerine yönelik yapılan Cemaat’le daha önce birlikte davrandıkları eleştirilerini de yanıtlayan Ali Aşlık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse sütten çıkmış ak kaşık demiyoruz. Biz de değiliz. Yanlış, hata yapılabilir. Eksik-yanlış yapmış olabiliriz. Ancak AK Parti’yi yönlendirip algı operasyonu yapan Cemaat idi. Operasyonlar esasen bizim içimizden birtakım insanlar kullanılarak yapılmış olabilir. Devletin varlığına zarar verecek aşamaya geldiğinde fark ettik. Ben İzmir’de yapılan operasyonların sonunda ‘Adliyelerin şeklini değiştirdik ama bakış açısı değişmedi’ demiştim. O gün benim söylediğim ulusal basında manşet olsaydı ve doğru algılanmış olsaydı bugün bunları tartışıyor olmazdık”

"MENEMEN OLAYLARI, MENDERES’İN ASILMASI DA..."

Paralel yapı ve ona taşeronluk yapan Cemaatin ekonomik ve siyasi olarak bağımsız olmak isteyen Türkiye’ye diz çöktürmek istediğini kaydeden Ali Aşlık, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Paralel yapı dediğimiz ya da ona taşeronluk yapan Cemaat, Türkiye’yi dizleri üzerine çökertmek ve kendi jandarmalıklarını yapacak hale dönüştürmek istiyor. Türkiye kurulurken de Şeyh Sait ve Menemen olaylarını çıkardılar. Sonra PKK, DHKP-C, sağ-sol hareketleri, Menderes’in asılması gibi olaylarla Türkiye’yi dizayn etmeye çalışan uluslar arası güçler söz konusu. Bizim müsaade ettiğimiz kadar ayakta durabilirsiniz demeye getiriyorlar. Tüm bunlara karşın Türkiye güç kazanıyor. 2023 hedefleri laf olsun diye konmadı. Tüm bunları biliyoruz, oynanan oyunların tamamından haberimiz var. Güçlü ve ekonomik olarak bağımsız bir Türkiye’ye yapılmak istenen operasyonlarla karşı karşıyayız.”