İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terörün kökü kazınıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Hiç kimse bizim bu mücadeleden geri döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz ama terör karşısında verdiğimiz mücadeleden de bir an dahi sapmayacağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlediği mitingde, kendilerinin tarım dostu olduğunu belirterek, Türkiye'nin dünyanın en büyük altıncı, Avrupa'nın ise birinci tarım üreticisi konumunda bulunduğunu söyledi.

Türkiye'ye ikinciliğin yakışmadığına inanarak ülkeyi her gün daha ileriye taşıyacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Her gün daha ileriye doğru yürüyeceğiz. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz bozulmasın" ifadelerini kullandı.

Memleket meselesinde şahsi hesap olmayacağını vurgulayan Davutoğlu, memleket meselesi için yola çıkan AK Parti'ye Bergamalıların "tek başına iş başına" demelerini istedi.

-  "Zorluk karşısında mangal gibi yüreğimiz var"

Davutoğlu, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından vatandaşların kimin millete hizmet için, kimin kendi menfaatleri için seferber olduğunu gördüğü belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimiz seçimlerin ardından partilere, 'Bir araya gelin, uzlaşın bir hükümet kurun' dedi. Buna karşın seçimden açık ara birinci çıkan AK Parti'yi dışlamaya çalıştılar. CHP, 'blok siyaseti' dedi. Bunlar hayırlı işte bir araya gelmezler, bunlar sadece menfaat için bir araya gelirler. Sayın Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nun yanında, O da 'hayır siyaseti' takip etti. Her şeye 'hayır' dedi. En sonunda anayasal zorunluluk olarak bir hükümet kurduk, 'O hükümete gelin hep beraber katılın' dedik. Bu hükümet terörle mücadele ederken, Sayın Bahçeli, 'Siz gidin bu mücadeleyi yapın, biz kenardan seyrederiz' dedi ve hükümete katılmadı. Şimdi onların da hükümete katılması gerekmez miydi. Bir tek Sayın Tuğrul Türkeş geldi, elini taşın altına koydu. O'nun dışında hiçbirisi bu ülke darboğazdayken, Mehmetçik'imiz gece gündüz terörle savaşırken, ellerini taşın altına koymadılar. Çünkü bunlar görev almaktan, sorumluluk almaktan korkarlar. Bizim ise her zorluk karşısında mangal gibi yüreğimiz ve millete gönül dolusu muhabbetimiz var."

- "Tavrımız ilk gün neyse, bugün de odur"

Yağmura rağmen Bergamalıların miting meydanından ayrılmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "Bergamalılar meydana çıktı mı meydan titrer ama Bergamalı meydanı terk etmez" dedi.

AK Parti'nin de millet zordayken meydanı terk etmediğini vurgulayan Davutoğlu, "Biz tek başına iktidar olmadık ama 7 Haziran akşamı 'Milletimiz merak etmesin, ülkeyi bir saniye dahi hükümetsiz bırakmayız' dedik. Biz sorumluluktan kaçmayız" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, 7 Haziran öncesinde olduğu gibi mesnetsiz iddialar, yalan ve iftiralarla kendilerine saldırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim terör konusundaki tavrımız ilk gün neyse, bugün de odur. Terör bir insanlık suçudur, caniliktir, vahşettir. Cana kıyan kim olursa olsun onu lanetleriz. DEAŞ'ı da, DHKP-C'yi de, PKK'yı da bütün terör örgütlerini de lanetleriz. Terörün kökü kazınıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Hiç kimse bizim bu mücadeleden geri döneceğimizi düşünmesin. Özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz ama terör karşısında verdiğimiz mücadeleden de bir an dahi sapmayacağız. Bizim için her vatandaşımız çok değerlidir. Bu ülkenin her karış toprağı mukaddestir, azizdir."

- "İzmir serbest bölgelerin öncü şehri olacak"

Milletin kültüründe bir kimseyi kimliğinden, inancından ve fikriyatından dolayı kınamak olmadığını belirten Davutoğlu, "Biz, 'Her insanı Allah yaratmış' der sever, kardeş ve dost biliriz. Bu ülkede siyaset yapanların bu hassasiyetle hareket etmesi lazım. Bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil, kardeşlik için, birlik için, barış için siyaset yapan AK Parti kadrolarının yanında mısınız? Biz bu toprakların makus tarihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz. Yokluğu, yoksulluğu, yasakları bu topraklardan silip atmak için siyaset yapıyoruz. İşte bizim siyasetimizin istikameti budur" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin büyük hedefleri, ancak sözünün eri olan AK Parti kadrolarıyla gerçekleştirebileceğini dile getirerek, AK Parti iktidarı döneminde İzmir'e eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma kadar birçok alanda büyük yatırımların yapıldığını söyledi.

"İzmir, serbest bölgelerin öncü şehri olacak" diyen Davutoğlu,  Aliağa'da üçüncü serbest bölgenin kurulacağını ve Ege Serbest Bölgesinin genişletildiğini bildirdi.

(Sürecek)