AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi 1. Olağan Kongresinde konuşan AK Parti genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “Bütün kirli odaklara karşı mücadele ettik” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Milletvekili Mehmet Sağlam, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, “AK Parti’ye yapılan girişimlerin hepsinin şimdiye kadar başarısız olduğunu ve millet iradesinin üstün geldiğini belirten ancak 2011’den sonra bu girişimlerin devam ettiğini ancak 2011 seçimleri sırasında, evet artık AK Parti’nin seçimi kazanma ihtimali kalmadı, yüzde 35’lere düştü’ dediler. Onur, görev ve namus için bütün kirli odaklara karşı sert durup mücadele ettiler. Hatta bazıları çok düşük kamuoyu yoklamaları yapıp çeşitli basın yayın kanallarıyla kamuoyuyla paylaşarak, AK Parti’ye olan desteğin, sempatinin azalması için çalışmalar yapıyorlardı. Fakat sokak ve meydan başka söylüyordu. 2011’de bu hayali kuranlar. O, kurdukları hayalleriyle baş başa kaldılar. Bizler oylarımızı daha da artırarak yüzde 50 ila tekrar iktidara geldik. İşte ikinci hamle bundan sonra başladı. 2011 seçimlerinden sonra 2011’e kadar kaybedenler vardı. Vesayet sevdalıları vardı. Kirli odakların uzantıları vardı. Onların yanındaki uluslararası bazı odaklar ve son olarak da paralel örgüt diyebileceğimiz devletin içine sinmiş, bir gün yapacağı ihaneti bekleyen paralel örgüt vardı. Bunlar 2011’den sonra bir araya geldiler” dedi.

Muş, konuşmasının devamında ise, “AK Parti’nin 2011’de seçimi kazanmasıyla uluslararası ve yerel gruplar seçimi tekrar kazandılar. Artık ne yapıp edip bir şekilde bu hareketin iktidardan gönderilmesi lazım diyerek çalışmalarına başladılar. Bu süreçte birçok olayın yaşandığını, bunun ilkinin de MİT krizi olduğunu belirtti. MİT krizinin basit bir olay olmadığını, eğer orada amaçlarına ulaşmış olsalardı Türkiye’yi çok farklı bir noktaya götüreceklerdi. Hukuken amirinden izin almaları gerekmesine rağmen, bunu yaptılar. Maksat bazı tasfiyeler yapıp hükümeti işleyemez hale getirmekti. Çok şükür burada muvaffak olamadılar” ifadelerini kullandı.

Muş, “Mesele sadece ağaç olmayan bir Gezi hadisesiyle, Türkiye’nin baş başa kaldığını ve tezgah kurulmuş, piyes yazılmış oynanacak anı bekliyorlardı. Her şey hazır. Fırsat bu fırsat ağaçlardan başladılar. Ağaç bir hikayeydi. Oradan bunu hükümete karşı bir kampanyaya çevirip, acaba hükümeti alaşağı edebilir miyiz düşüncesi içerisindeydiler. İnanın ana muhalefet partisinden bir genel başkan yardımcısı, bir televizyon programında’ az önce polis panzeri bir kadının üzerinden geçti, onu ezdi geçti’ diyor. Maksadı millet buradan galeyana gelirde bunları daha da körükleye bilir miyiz diye Utanmadan sıkılmadan yalan söylediler. O zaman Suriye’de çekilen resimleri Taksim’de olmuş gibi servis ediyorlar. Efendim, bakın polis kurşunuyla öldü diyorlardı. Allah onları bu oyunlarını tekrar başlarına geçirdi. Bunu planlayanlar organize edenler, muvaffak olamadılar. Millet iradesi hepsinden üstün geldi” dedi.

Muş, AK Parti’ye karşı er meydanı yerine kaçak güreşip farklı bir yolu denemek için de paralel örgütün haydi koçum denilerek sahneye itildiğini söyleyerek sözlerine şöyle sürdürdü:

“Toplumun en hassas olacağı ve tüm kesimleri etkileyebilecek yolsuzluk konusuyla, AK Parti’ye iktidardan uzaklaştırmak için operasyon için düğmeye basıldığını ayrıca paralel örgütü devreye koyup ‘Haydi koçum, siz bir harekete geçin bakalım’ dediler. Bunlar yıllarca saklandıkları devletin kılcal damarlarında, o ihanet gününü bekliyorlardı ve başladılar. Toplumun en hassas olacağı ve toplumun tüm kesimlerinin etkilenebileceği bir konu buldular. Konu, yolsuzluk. Bunun önünde perde tutup arka da ki yapacağı faaliyetleri perdelemek suretiyle hükümete karşı bir operasyondu, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriydi. O zaman seçim dönemiydi. Dik durduk. Millet dik durunca milletin seçtikleri de dik durdu. Bu çok iyi planmış ancak hazırlanmış darbe planı tutmadı. Bunu gerçekleştirmeye çalışanlar deşifre oldular” şeklinde konuştu.

Kongreye tek liste halinde katılan AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, güven tazeledi.