AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, “2010 yılında Bakanlıkta lisans satışıyla ilgili ilana çıkıldı. Benim oğlum da geldi ihaleye girdi. Yüzlerce insan gelmişti, bir lisansı almış oldu” dedi.

Eyyüpoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek, bir gazetede oğlunun ihalesiz elektrik işi aldığına yönelik iddialara cevap verdi.

Eyyüpoğlu, oğlunun 2010 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan alınan lisans ile satış yaptığını kaydederek, her yıl teklif alındığını ve ucuz teklif veren firmanın ihaleyi kazandığını belirtti.

İhalenin alındığı tarihte milletvekili olmadığını kaydeden Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:

“2010 yılında Bakanlıkta lisans satışıyla ilgili ilana çıkıldı. Benim oğlum da geldi ihaleye girdi. Yüzlerce insan gelmişti, bir lisansı almış oldu. Lisansla, elektriği üreten firmalarla anlaşmayı yapıp özel firmalardan alıp satışa başladı. Bu satış sadece 1. Organize Sanayi Bölgesi değil, oteller, Ankara’da lokantalar, Gaziantep var. Nerede anlaşması varsa Türkiye’nin her yerine verebilecek durumda."

Haberlerin asılsız ve iftira olduğunu anlatan Eyyüpoğlu, şunları kaydetti:

"Bu iftiranın altında paralel heyet vardır. Onu da biliyoruz. 4-5 ay önce oğlumdan 150 bin liralık burs istemişlerdi, vermeyince paralelciler gizli mektupla, şuyla, buyla, sağa sola yalan dolan iftiralarla bunu yaptı. İnsanlar ucuz değil. Çamur at izi kalsın hiçbir zaman doğru değil."

Yüce Divan oylaması hakkında ise Eyyüpoğlu, "Herkes kendisinden mesuldür. Vicdanıma elimi koyarak düşünerek oyumu vereceğim" şeklinde konuştu.