AK Parti Trabzon Teşkilatı’nda ilçe kongreleri devam ediyor.

Tonya İlçe Olağan Kongresi Belediye Konferans Salonu’nda yapılırken, kongreye, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı. Divan Başkanlığını Ali Kaan’ın yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Mehmet Yakupoğlu, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu, "14 Ağustos 2001’de başlayan kutlu yürüyüşümüzün 13. yılında bu davada hizmet veren ve bu şuurla çalışıyoruz. Genel merkezimizle ve ekibimizle birlik beraberlik içinde çalışarak her seçimlerde oylarımızı yüksellttik. Tonya için yapılanları saymaya kalksak vaktimiz yok. Tonya’mız da eğitiminden, yollarına, dere ıslahından, TOKİ’sinden bir çok yerlerine kadar sayamayacağım şekilde hizmetlerimiz oldu. Bu hizmetler, değerli bakanlarmızı, milletvekillerimiz, il başkanımızın desteği ile olmuştur" dedi,

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise "Tonya, hak ettiğine ulaşmak için birlik ve beraberliğini daim etmeli. Tek ses ve tek yürek olursak, birlikte halkın temsilcisi ve sesi olarak o temsilcilerine ve iktidarın ilçe başkanlarına ve yönetim kuruluna hep birlikte destek verirsek, Tonya’mız, İskenderlesi’nden bu tarafa kadar istediğimiz seviyeye kısa sürede ulaşacaktır. 10 yıl önce Tonya ne idi, şimdi Tonya ne durumda. Vatandaşlarımız hizmetlere alışıyor ve daha da iyisini haklı olarak arzu ediyor. AK Parti olarak daha iyisini geliştirmek için gücümüzü sabit tutmalı ve daha yukarlara çekmeliyiz. Bugün Trabzon’da 9. ilçe kongremizi gerçekleştiriyoruz. İstişareler ile karar veriyor. Genel merkezimiz kararını verirken neredeyse tüm kanaat önderleri ile görüşüyor. 9 ilçemizde de sadece bir ilçemiz hariç tek liste ile seçime gittik. Kötü mü oldu. Hiç kimse üzülmedi parçalanmadı. Bir siyasi parti için en önemli şey parti içi huzurdur” diye konuştu.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Yakupoğlu’nun listesi şu şekilde oluştu:

“Cafer Köroğlu, Şakir Tokul, Ayhan Demir, Vildan Karagöz, Abdullah Başkan, Aziz Günaydın, Mustafa Aydın, Yusuf Yıldırım, İsmail Akbulut, Ahmet Erdoğan, Mehmet Salih Aygün, Mualla Yıldırım, Cemil Arslan ve Nevzat Kudu.”