YOZGAT (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu "Dün 500 milyon dolara el açan bir Türkiye vardı, 'ne olursunuz emekli maaşlarını ödeyelim' diyen bir Türkiye vardı. Bugün bütün dünyanın mağdurlarına ve mazlumlarına sahip çıkan güçlü bir Türkiye var, zengin bir Türkiye var" dedi.

Soylu, partisinin Bozok Spor Salonu'nda düzenlenen 5. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Yozgat'ın her zaman doğrunun yanında olduğunu, Yozgatlı seçmenlerin partisine her zaman canı gönülden destek verdiğini belirtti.

Türkiye’nin geleceğini ilmek ilmek ördüklerini anlatan Soylu, "Hem de büyük bir itinayla örüyoruz. Eskiden bu ülkede, 'bu ülkeyi istediğimiz gibi idare ederiz' diyenler, faizler üzerinden, bizim zenginliklerimiz, farklılıklarımız üzerinden, oluşturdukları ihtilaflarla beraber 'bu ülkeyi idare ederiz' diyenlere ve yine darbeler üzerinden 'biz bu ülkeyi ne güzel yönetiyorduk' diyenlere öyle cevaplar verdiniz ki, her biriniz şaşırttınız" diye konuştu.

Türkiye'nin AK Parti ile huzura kavuştuğu gün istikrarlı ülke olduğu dile getiren Soylu, bugün hedefleriyle buluşan bir Türkiye olduğunu, Türkiye'nien hangi badirelerden geçtiğini çok iyi bildiklerini ifade etti.

Soylu, AK Parti'nin 13 yıldır "kutlu yolculuktan" bir an bile sapmadığını aktararak, şunları söyledi:

"Türkiye’nin ayağına takılan ufak bir çelmeyle nasıl tökezlediğini ve nasıl yerinden kalkamadığını biliyoruz. O çelmelerle, darbelerle, vesayet kurallarıyla, ekonomik krizlerle, kardeşi kardeşe düşüren anlayışlarla beraber yıllarımızın nasıl heba edildiğini biliyoruz. Hiçbir zaman bir araya gelmeyeceğini zannettiğimiz guruplar bir araya geldiler. Bazen biz şaştık kaldık. AK Parti 13 yıldır başladığı kutlu yolculuktan bir an bile sapmadı. Dün 500 milyon dolara el açan bir Türkiye vardı, 'ne olursunuz emekli maaşlarını ödeyelim' diyen bir Türkiye vardı. Bugün bütün dünyanın mağdurlarına ve mazlumlarına sahip çıkan güçlü bir Türkiye var, zengin bir Türkiye var."

Geçmiş hükümetler döneminde milletin helal ekmeğinin, helal rızkının kursağından çalındığını kaydeden Soylu, AK Parti iktidarında kalkınma ve ekonomi noktasında Türkiye'nin çok büyük adımlar attığını bildirdi.

Soylu, şöyle devam etti:

"Kemal Kılıçdaroğlu geçen günlerde bir söz söyledi. Söylediği bu söz manidardı, enteresandı ama gönlümüzü, vicdanımızı yaraladı. Peygamber Efendimiz'in yaşadığı dönemden bahisle, hepimiz için, bütün insanlık için, bütün dünya tarihi için, bizim en aydınlık çağımız olarak nitelendirdiğimiz, hepimizin onun gönlüne girebilmek için dualar ettiğimiz o dönemi ortaçağ karanlığı olarak nitelendirdi. Peki bunlarla kim işbirliği yaptı. Devlet Bahçeli, MHP işbirliği yaptı mı, yaptı. Bunlar sadece cumhurbaşkanlığı seçiminde değil, yerel seçimlerde birbirleriyle 'şu ilçede bize verin, bu ilçede size verelim' diye paslaşma yaptılar mı, yaptılar. Peki televizyonda ellerini açarak beddua edenler. Bu ülkenin insanına, bu ülkenin hizmetkarına beddua edenler, o paralel yapı mensupları, o ortaçağ karanlığı diye Peygamber Efendimiz'in yaşadığı dönemi niteleyenlerle kol kola girdiler mi, girdiler. Geçtiğimiz günlerde Peygamber Efendimiz'in karikatürlerinin bu ülkede yayınlanmasını, sözde özgürlük olarak nitelendirmek için yine aynı safta yer aldılar mı, aldılar."

- "AK Parti sadece bir siyasi parti değildir"

Soylu, AK Parti'nin siyaset üstü bir parti olduğunu, AK Parti’nin sadece bir siyasi parti olduğunu düşünenlerin yanıldığını savundu.

"AK Parti sadece bir siyasi parti değildir. AK Parti siyasi bir partinin üzerinde, bir siyasi partinin ötesinde, bir siyasi partinin yükseğinde büyük bir hareketin adıdır" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti bu milletin ocağıdır. AK Parti, Sultan Alparslan’ın Malazgirt’e girdiğinde, İslam ile Anadolu’yu buluşturduğunda kucakladığı, bu emanete sahip çıkan ocağın adıdır. AK Parti, Ertuğrul Gazi’nin ocağıdır. AK Parti, Osman Gazi’nin ocağıdır. AK Parti, Kanuni Sultan Süleyman’ın, Fatih Sultan Mehmet Han’ın ocağıdır. AK Parti, Abdülhamit’in ocağıdır. AK Parti, Abdülmecit’in ocağıdır. AK Parti, Gazi Mustafa Kemal’in ocağıdır. AK Parti, rahmetli Adnan Menderes’in, rahmetli Turgut Özal’ın, rahmetli Necmettin Erbakan’ın ocağıdır."

- "Kendi arabamızı da yapacağız"

Türkiye’nin artık her alanda ilerleme kaydettiğine işaret eden Soylu, 7 Haziran'da yapılacak seçimin yeni Türkiye'nin seçimi olacağını dile getirdi.

Türkiye'nin kendi arabasını da kendi uçağını da üreteceğini anlatan Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"7 Haziran'daki seçim, AK Parti’nin bugüne kadar kazandığı 9 seçimin hüküm seçimidir. Yeni Türkiye’nin seçimidir, 2023’ün seçimidir, 2053’ün seçimidir, 2071’in seçimidir. Bu millete bugüne kadar yapılan bütün ezginliklere karşı bir isyanın, adalet duygusunu istemenin, yükselmenin ve zenginleşmenin seçimidir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Marmaray’ın, yüksek hızlı trenlerin, şehir hastanelerinin, faizlerin bütçede yüzde 13’lere düşmesinin neyi ifade ettiğini biliyoruz. Ve bunlara kimlerin tahammül edemediğini çok iyi biliyoruz. İster çatlasınlar, ister patlasınlar, ister kıskansınlar, isterlerse istedikleri hileyi yapsınlar. Kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız, kendi istihbarat uydumuzu da yapacağız ve dünyanın en büyük ilk 10 devletinden birisi olacağız."