ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Uzun zamandır havaalanı beklentisi içindeydiniz. İnşallah Niğde ile Aksaray arasında yeni havaalanınız hayırlı olsun, çalışmaları başlatıyoruz. Sizde uygun görürseniz adını da Hasandağı koyuveririz" dedi.

Davutoğlu, partisinin Aksaray'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Aksaraylılardan destek istedi. 

"Siz, 3 milletvekili çıkarın, 4. milletvekili de Ahmet Aksarayi'dir, benim yani tamam mı?" diyen Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:

 "Konya Ovası (KOP) Projesi bağlamında da Aksaray'la Konya kardeştir, Niğde ile Karaman kardeştir. Bu topraklar Rumeli'ye fetih için gönderilen evladı Fatihanın toprakları. Gerektiğinde gönülleri fethetmeye var mısınız Aksaraylılar?  Gönülleri fethetmek için 7 Haziran'a kadar ev ev, sokak sokak dolaşmaya var mısınız? Her kapıyı çalıp gün bugündür demeye var mısınız? Bu yiğit diyarı, bu yiğit yatağında bir gür ses vermeye var mısınız? İnşallah biz de Aksaray'a hizmet etmeye varız."  

- "Aksaraylılar, uçakları karşılamaya var mısınız?"

Ziyaret ettikleri illere hiçbir zaman elleri boş gitmediklerini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Uzun zamandır havaalanı beklentisi içindeydiniz. İnşallah Niğde ile Aksaray arasında yeni havaalanınız hayırlı olsun, çalışmaları başlatıyoruz.  Sizde uygun görürseniz adını da Hasandağı koyuveririz. Niğdeliler hep gökyüzüne bakıp uçak bekleyecek değil ya, o uçaklar buraya inecek inşallah. Aksaray'a da Niğde'ye de uçaklar inecek. Aksaraylılar, uçakları karşılamaya var mısınız? Şimdi böyle sözler söylediğimde Kılıçdaroğlu notere gidiyor. Benden noteri sorar mısınız? Çünkü onlar konuşur biz söz verdik mi yaparız."

- Hızlı tren projesi 

Aksaray için ideal gördüğü diğer projelerden de bahseden Davutoğlu, "Antalya, Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, hızlı tren yapımı başlıyor. Böylece Antalya'nın turizmi, Konya'nın manevi turizmi, Aksaray'ın tarihi, manevi turizmi, Nevşehir'in Kapadokyası, Kayseri'nin Erciyesiyle buluşacak. Hasandağı ile Erciyes buluşacak, Toroslarla, Hasandağı buluşacak inşallah. Böylece Aksaray merkezi bir hat üzerinde olacak. Yine kuzeyden Yerköy, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Ulukışla hızlı tren ve yük treni projesini de inşallah en kısa zamanda tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

- Doğalgaz depolama tesisi

Aksaray'ın her şeyi hak ettiğini vurgulayan Davutoğlu, "Sultanana'nın yakınında tuz gölü ile Sultanana'nın arasındaki bir yerde 12 mağara açacağız ve dünyanın en büyük doğalgaz depolama tesislerini Konya ile Aksaray arasına yapacağız. 1 milyar metreküplük doğalgaz depolama tesislerini yapacağız" diye konuştu.

Aksaraylılardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bir selam göndermelerini isteyen Davutoğlu, "Bütün bu hizmetleri Aksaray hak ediyor. Çünkü Aksaray bize hep destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de bize en büyük desteklerden birini yüzde 74 ile Aksaray verdi. Bu seçimlerde de bu oranları aşmaya, tarih yazmaya var mısınız?" dedi. 

- "İstanbul'u kuran Aksaraylılar, yeni Türkiye kuruluşunda da inşallah öncü olacaklar"

Aksaray'ın ilim diyarı olduğunu anımsatan Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Aksaray Üniversitesi'ni geliştireceğiz. Araştırma hastanesi kuracağız. Ayrıca tıp fakültesi içinde çalışma yapma talimatı verdim. İnşallah Aksaray'ı ilim merkezi yapmak için her türlü çabayı göstereceğiz. Zaten 400 yataklı devlet hastanesini de inşallah hizmete açıyoruz. Bütün bunlar, tıp fakültesi de dahil, hayırlı olsun inşallah. Aksaray'a helal olsun. Aksaray'a her şey helal. İstanbul'u kuran Aksaraylılar, yeni Türkiye'nin kuruluşunda da inşallah öncü olacaklar. Öncü olmaya var mısınız? Bizimle birlikte tüm dünyaya haykırmaya var mısınız? Filistin burada mı? Kudüs burada mı? Saray Bosna burada mı? Somali burada mı? Şam, Halep burada mı? Kerkük burada mı? Bakü burada mı? Semerkant, Buhara burada mı? neden? Çünkü bize her yer Türkiye. Rumeli'yi fethedenler, İstanbul'u İstanbul yapanlar, sizi böyle heyecanlı görmek bizi mutlu etti, çok memnun etti."

 Aksaraylılardan destek ve gayret beklediklerini ifade eden Davutoğlu, "Sizden gayret bekliyoruz. Güzel ve hayırlı haberlerinizi bekliyoruz inşallah. 7 Haziran'da  3'te 3 yapmaya söz veriyor musunuz?  3'te 3'e var mısınız? Haziran'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Bu söz için notere gitmeye gerek yok. Sözü veren Aksaraylı ise notere ihtiyaç yok Allah'ın izniyle" diye konuştu.

- Notlar

Mitingin yapıldığı Hükümet Meydanı mavi, beyaz, turuncu balonlarla süslendi. Meydanın çevresindeki binalara Türk Bayrağı, AK Parti flaması ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri asıldı. Davutoğlu'nun konuştuğu platformun karşısında, "Sayın Başbakanım 2. Kılıçarslan'ın şehr-i sülehasına, Somuncu Baba diyarına hoş geldiniz" pankartı yer aldı.

Alanı dolduran kalabalık Başbakan  Davutoğlu'nu Türk Bayrağı ve AK Parti flamalarıyla karşıladı. Hükümet Meydanı'nı çevreleyen binalara "Onlar konuşur biz yaparız", "Altının kıymetini sarraf bilir, hizmetin kıymetini halk bilir. Ömrüne bereket Başbakanım", "Paralele, ihanete geçit vermeyiz, İç Anadolu'nun yiğidi seninleyiz" pankartları asıldı.

Davutoğlu konuşmasından önce eşi Sare Davutoğlu ile alanda bulunan vatandaşları selamladı. Mitinge, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Aksaray milletvekilleri de katıldı. Konuşmasının sonunda Davutoğlu, Bakan Yıldız ve milletvekili adaylarıyla alandakileri selamlayarak, Sare Davutoğlu ile karanfil dağıttı.

Davutoğlu, miting alanından ayrılırken alanda babaannesini kaybettiğini söyleyen ve ağlayarak yanına gelen Selen Nur Destici isimli küçük çocuğa sarılarak, onunla ilgilendi.

Parti otobüsüyle miting alanından ayrılan Başbakan Davutoğlu, yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Bu arada, mitingin yapıldığı alanın çevresindeki bir binanın çatısına çıkan kadın, Davutoğlu kürsüye çıkmadan önce polisin yoğun ikna çabalarının ardından çatıdan indirildi.

(Bitti)