MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimi sonrası ya AK Parti'nin açıkladığı projelerin hayata geçeceğini ya da eski Türkiye'nin kurulmaya çalışılacağını belirterek, "Üç tane legal parti CHP, MHP ve HDP, üç tane de illegal örgüt DHKP-C, paralel ve Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi. 

Türkiye'de kendilerine karşı mücadele yürütülen legal ve illegal örgütler bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Legal görünümlü, legal üç parti, bunun yanında da üç tane de illegal yapı var. Paralel çete bir, HDP'ye talimat veren Kandil iki, bir de şimdi bütün bu saldırıların arkasında olan DHKP-C ve o da açıkça HDP ile paslaşıyor, üç. Üç tane illegal terör örgütü yapılanması da bunları destekliyor" diye konuştu.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'nin terör örgütü olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Savcımızı şehit ettiler. Mehmet Selim Kiraz, onurlu savcımızı şehit ettiler ama bir baktınız bu saldırıların arkasından DHKP-C çıkınca HDP tuttu dedi ki 'Hayır, bunu DHKP-C yapmamıştır'. Onların avukatından, terör örgütünün avukatından demokrasi çıkar mı? 

Hemen DHKP-C açıklama yaptı. 'Hayır, biz HDP'yi destekliyoruz' dedi. Allah aşkına, oy talep ettikleri için söylüyorum, DHKP-C'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi, barış sözcüsü olabilir mi? Hemen HDP Genel Başkan Yardımcısı da DHKP-C'ye teşekkür etti. Esas şuraya dikkat edin, hani ulusalcı CHP var ya, buraya gelip cumhuriyetçilik yapmakla birlikte cumhuriyetten nasibini almamış CHP, DHKP-C örgütünün uzantısı olan bir orkestra, bir grubun solistini Hatay'dan birinci sıra milletvekili adayı yaptı. CHP'den Allah aşkına cumhuriyetçi olur mu?"

-"Altılı çete"

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerini eleştirerek, "Üç tane legal parti CHP, HDP, MHP, üç tane de illegal örgüt DHKP-C, paralel, Kandil. Altısına karşı biz mücadele ediyoruz. Hep beraber geliyorlar. Aziz Manisa, bu altılı çeteye karşı AK Parti'ye yeniden milli irade desteği verecek misiniz?" ifadesini kullandı.

Meydandaki vatandaşlardan destek isteyen Davutoğlu, "(İster paralel, ister dikdörtgen, beşgen, altıgen, hangi geometri olursa olsun, biz AK Parti'liyiz) diyecek misiniz? 'Onlar altıgen oluştursunlar, biz yolumuzdan yürürüz' diyecek miyiz" sorusunu yöneltti. 

Davutoğlu, 7 Haziran seçimi sonrası ya AK Parti'nin açıkladığı projelerin hayata geçeceğini ya da altılı çetenin tekrar gelip eski Türkiye'yi kurmaya çalışacağını belirterek, "Buna izin verip vermeyeceklerini" sorduğu vatandaşlardan "hayır" yanıtını aldı.

-Manisa'ya şehir hastanesi

Manisa'da geçmişte MR cihazı bulunmadığını, toplam ambulans sayısının 9 olduğunu anımsatan Davutoğlu, iktidarları döneminde ambulans sayısının 80'in üstüne çıktığını ve her yerde MR cihazı olduğunu bildirdi.

Davutoğlu, 34 şehir hastanesinden birinin de Manisa'da kurulduğuna işaret ederek, hastanenin 560 yataklı olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarında Manisa'ya tarımsal desteğin arttığını dile getiren Davutoğlu, "Toplamda 1,5 milyar tarımsal desteği sadece Manisa'ya verdik. Hayvancılık desteği aynı şekilde bir milyondu şimdi 63 milyon" diye konuştu.

Manisa'nın bereketli topraklarını desteklemeye devam edeceklerini bildiren Davutoğlu, üzüm alım desteği için Manisalılardan gelen teşekkür yazısını okudu.

Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Buraya kongre için geldiğimde Manisa'nın o güzel, lezzetli üzümlerini destekleme talebi geldi. Dedim ki, 'devletimize sultan yetiştiren Manisa'nın üzümüne destek verilmez mi?' Desteği de verdik, 60 bin ton alım yaptık. Biliyorum geçtiğimiz haftalarda üzümde don olayı, dolayısıyla ciddi bir afet yaşandı. Buradan söylüyorum, bütün ülkemizde nerede afet yaşanmışsa devlet onun yanındadır ve Manisa'da üreticilere de bu afetin zararları karşılanacak şekilde yardımda bulunacağız. Hoş ve helal olsun hepinize inşallah."

- "Çağdaş bir madencilik için ne gerekiyorsa da yaptık"

Somalılara da  seslenen Davutoğlu, buradaki vatandaşların acısını paylaştığını ifade etti.

Maden kazası sonrası yapılan düzenlemelere dikkati çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O büyük acı yaşandıktan sonra bütün çalışma şartlarını değiştiren yasalar çıkardık, Somalı kardeşlerimizin yanında olduk. Kazanın olduğu madende altı ay hibe maaş verdik, diğer madenlerde ise işverenden tahsil etmek üzere peşin 6 ödeme yaptık. Her bir kazazede kardeşimizin ailesine 140 bin lira destek verdik. Ayrıca, özel sektörün ve sivil toplumun da katkılarıyla her bir aileye en az bir konut verildi. Kazazede kardeşlerimizin çocukları varsa doktora sonuna kadar burslu ilan ettik. Şimdi Allah aşkına 1999'da Kocaeli depremi, Sakarya depremi yaşandığında vatandaşlarına sahip çıkamayan Türkiye ile şimdi böyle bir acı olay yaşandığında vatandaşlarının çocuklarının geleceğini dahi garanti eden Türkiye arasındaki farkı görüyor musunuz? Sadece bu değil. Çalışma şartlarını da tümden değiştirdik. Başbakanlık görevini Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığımda, ilk el attığımız çalışmalardan biri, daha önce de çalışmaları süren İş Güvenliği Yasası oldu."

Madencilerin en iyi şartlarda çalışabilmesi için yapılan düzenlemeleri anımsatan Davutoğlu, "(Hiçbir madenci, en az iki asgari ücretten az çalışamaz) dedik. Madencilerimizin 5 gün 7,5 saat çalışmasını esas aldık, haftada iki gün de tatil yapmalarını sağladık" dedi.

Davutoğlu, çıkarılan yasayla madencilerin yer altındaki çalışma şartlarının düzenlendiğini belirterek, "Fosforlu yollar, sığınma odaları da dahil olmak üzere çağdaş bir madencilik için ne gerekiyorsa yaptık. Takip etmeye de devam edeceğiz. Her zaman Soma'nın emrindeyiz. Hiç kimsenin Somalı kardeşlerimizin acısını istismar etmesine izin vermeyiz. Eğer bu topraklarda 78 milyon vatandaşımızın gözünden bir damla yaş düşse emin olun o bizim yüreğimize işleyen bir kurşun olur. Bir tek damla gözyaşını silmek için gece gündüz uyumayız" ifadesini kullandı. 

Bir daha bu tür acılar yaşanmaması temennisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, "Manisa, bizim bütün bu kardeşlerimize sahip çıktığımıza şahit misiniz? Allah bir daha böyle acı olaylar yaşatmasın ama bilinsin ki herhangi bir olağanüstü durumda, herhangi bir acıda artık her bir vatandaşına ulaşabilen kudretli ve şefkatli yeni Türkiye var" diye konuştu.

- Davutoğlu'ndan Spil Dağı'na teleferik müjdesi 

İzmir-Manisa arasında Sabuncubeli Tüneli başta olmak üzere, İstanbul-İzmir otoyolu ve benzeri çalışmaları yakından takip ettiklerini bildiren Davutoğlu, Spil Dağı'na teleferik müjdesi de verdi. 

Üniversiteye teknoloji geliştirme bölgesi kurulacağını belirten Başbakan Davutoğlu, Soma, Demirci ve Selendi'ye devlet hastaneleri yaptıklarını, 400 yataklı Merkez Efendi Devlet Hastanesi inşaatının devam ettiğini, Yunusemre ilçesinde kentsel dönüşüm için çalışmaların sürdüğünü, Ege Gelişme Projesi kapsamında 2019'a kadar 53 baraj ve gölet, 68 sulama tesisi, 1 içme suyu temin tesisi, 2 hidroelektrik enerji tesisi, 66 dere ıslah tesisi, 4 şehir ormanı, 7 bal ormanı ve 23 mesire yeri yapılacağını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, Manisalılardan, 7 Haziran'da devletine, milletine ve yeni Türkiye'ye sahip çıkmalarını, yeni bir destan, yeni bir tarih yazmalarını istedi.

Açık Öğretim Fakültesi sınavları nedeniyle mitingi kısa kestiğini belirten Davutoğlu, öğrencilere başarı diledi.

-Mitingden notlar

Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitingin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı'na parti otobüsüyle geldi. Burada vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Davutoğlu çifti, platformdan vatandaşları selamladı, karanfil dağıttı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sık sık, "Manisa seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, millet seninle" sloganlarıyla kesildi.

Parti bayraklarıyla süslenen miting alanına, "Ruh ikiziydiler, üçüz oldular. Bağda iziniz olsun, söz söylemeye yüzünüz olsun", "AK Ocağın hocası hoş geldiniz Manisa'ya", "AK Gençliğinin hocası", "En sevdiği hikmet, sevmediği nefret. Manisa'ya hoş geldiniz Davutoğlu Ahmet", "Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, üzüm, zeytin, kavun ve kirazın başkenti olan tarım şehri Manisa'ya hoş geldiniz", "Tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak. Manisa sizinle gurur duyuyor", "Sayın Başbakanımız 60 bin ton üzüm alım desteği üzüm için şehri Manisa'dan teşekkürler" ve "Osmanlı'nın torunu, Türkiye'nin gururu, ümmetin umudu. Başbakanımız Davutoğlu şehzadeler kenti Manisa'ya hoş geldiniz" pankartları asıldı.

Alandaki bir binaya da dev Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun resimleri asıldı.

Ellerinde Türk ve AK Parti bayraklarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını alandaki dev ekrandan da izleme olanağı buldu.

AK Parti'nin seçim kampanyası kapsamında hazırlanan şarkıların da seslendirildiği mitinge, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul milletvekili adayı Ali Sarıkaya, Manisa milletvekilleri ve milletvekili adayları katıldı.

(Bitti)