RİZE (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun milleti bilmediğini belirterek, "Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingine, "Bağrından, Kaçkarlar gibi başı dik bir lider çıkaran, Cumhurbaşkanımızı çıkaran Rize'ye selam olsun. Böyle bir evlat yetiştiren Tenzile Ana'ya, kaptan Ahmet Amca'ya selam, rahmet olsun" ifadeleriyle başladı. 

Kendisine gösterilen sevgiden, ilgiden dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Rize ayaktaysa Karadeniz ayaktadır, Karadeniz ayaktaysa, coşkuluysa Türkiye coşkuludur" diye konuştu.

Yeni başladıkları seçim kampanyasında gittikleri her yerde büyük coşkuyla karşılandıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dava arkadaşımız, kurucu genel başkanımız, liderimiz ne kadar Rizeli ise o kadar Konyalıdır. Ben de ne kadar Konyalı isem o kadar Rizeliyim. Bilin ki yüreğimizin her bir köşesinde vatanımızın bir köşesi var. Ama bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızla olan dava arkadaşlığımız vesilesiyle yüreğimizin bir yarısı Konya'da ise diğer yarısı hep Rize'de olacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yola çıktığı 14 sene önce Türkiye'nin IMF kapısına muhtaç olduğunu belirten Davutoğlu, "Tanklarımızı namerde modernize ettiriyorduk. Bir gecede yüzde 7 bin'lik faizler ekonomiyi tıkıyor, boğuyordu. Bunları kim değiştirdi? AK Parti. Bütün bu kaderin akışı, ülkemizin, İslam dünyasının kaderinin akışı değişti" dedi.

- "Yüzde 85 demeye var mısınız"

 Rizelilerin ders vermeyi çok iyi bildiğini belirterek alandakilere, "Bir kere daha ders vermeye var mısınız" diye sordu. Alandakilerin "Evet" yanıtı üzerine Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı seçiminde birinci oldunuz. İnşallah 7 Haziran'da da birinci olmaya, 'yüzde 85' demeye var mısınız" diye seslendi. Alandakilerin coşkulu yanıtı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Rizeli alçakla sesle konuşmaz ki Rizeli haykırır" dedi. 

Birinci atılım dönemini büyük hamleyle devam ettirdiklerini belirten Ahmet Davutoğlu,  "Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, hükümeti kurduğumda, emaneti kendisinden aldığımda toplantıda dedi ki, 'Füzenin fırlaması gibi, ilk fırlama aşamasını geçtik, ikinci aşamaya doğru gidiyoruz'. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamlarını size iletmek istiyorum. Kuveyt'den Türkiye'ye dönmek üzere. Bu meydanın selamını da inşallah kendisine yarın Milli Güvenlik Kurulunda ileteceğim" ifadelerini kullandı.

 

-  "Kılıçdaroğlu öğrensin"

 

Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı döneminde, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun SSK'da genel müdür olduğunu anımsatan Davutoğlu, "O SSK'yı batırdı, Cumhurbaşkanımız İstanbul'u ayağa kaldırdı. Nerede başarı hikayen Kılıçdaroğlu? Aldığın her işi yarım bıraktın. Gelsin başarı hikayesini Tenzile Ana'nın evladında görsün, öğrensin" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK'da kendi küçük dünyasında yaşarken Erdoğan'ın bir şiir okuduğu gerekçesiyle Pınarhisar'a cezaevine gönderildiğini anımsatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Durdurabildiler mi? Yahu Allah aşkına Kaçkar'ı arkasına almış, Fırtına Deresi'nin rüzgarını solumuş, Karadeniz'in dalgalarından ilham almış birini durdurmak mümkün mü? 'Muhtar bile olmamaz' dediler, cumhurbaşkanı oldu mu? Dolayısıyla bir başarı hikayesi eğer yazılmışsa bu tarihin ve milletin hanesine yazılmıştır Allah'ın izniyle. Daha sonra darbelerle, Cumhurbaşkanımız başbakan iken önümüzü kesmeye çalıştılar. Önümüzü kesebildiler mi? Dün 27 Nisan e-muhtıranın yıl dönümü. 27 Nisan 2007'de dediler ki, 'Herkesten cumhurbaşkanı olur ama AK Parti'den cumhurbaşkanı olmaz'. Biz ne dedik? Biz dedik ki 'O 27 Mayıs'ta kaldı. Başbakanların idam sehpasına gönderildiği günler 1960'ta kaldı. 'Kimse halkın seçtiği başbakana talimat veremez' dedi, başbakanımız. 27 Nisan'daki e-muhtıra aynen adresine iade edildi. İşte Rizeli bir liderin dirayeti, basireti bu. Durdurabildiler mi? AK Parti kendi içinden Sayın Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yaptı mı? Referanduma gidip, cumhurbaşkanını halk seçsin diye referandumda da büyük oranda zafer kazandık mı? İşte başarı hikayesi bu. Kılıçdaroğlu öğrensin."

- "Burası İskoçya değil yahu"

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu "başarı hikayesini" öğrenmek için Rize'ye gelip gelemeyeceğini, gelirse halka hitap edip edemeyeceğini soran Davutoğlu'na alandakiler  'Hayır' yanıtı verdi. Bunun üzerine Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü Kılıçdaroğlu geçtiğimiz yıllarda Ankara'da Rizeliler Günü'ne gitti. Dedi ki 'Temel kemençe çalıyor' diye başladı konuşmaya. Yahu kemençeyle kemanı ayırt edemiyor adam. 'Gayda ile horona eşlik ettik' diyor. Nerdesin sen, burası İskoçya değil yahu, burası Rize. Burada kemençe ile horon anılır, gayda ile keman değil. Bütün bilgisi bu. Ne milleti bilir, ne Rize'yi, ne Karadeniz'i bilir. Bildiği tek şey SSK döneminde yaptığı gaflar. Şimdi başarı hikayesi diyor, yürüyen merdivene tersten biniyor. Merdivende tersten yürüyen adam milleti doğru yola götürebilir mi, doğru bir istikamet verebilir mi?"

(Sürecek)