AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik, MHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini AK Parti Tokat İl Binası’nda asılı olması ile ilgili suç duyurusuna karşı açıklama yaparak, “Sayın Erdoğan’ın afişini elbette şerefle asarız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol’un bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterinin AK Parti Tokat İl Binası’nda asılı olmasının Siyasi Partiler Kanunu’na göre hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunarak yaptığı basın açıklamasına karşı AK Parti İl Başkanlığı’ndan yazılı açıklama geldi. AK Parti Tokat İl Başkanı Adem Çelik, yapılan yazılı açıklamada yapılan eleştirilere karşı çıkarak, “Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olduğu gibi, CHP’nin de kurucusu ve ilk genel başkanıdır. CHP, Atatürk’ü ebedi genel başkan olarak görür ve ifade eder. Böyle bir açıklama yapmadan önce, keşke Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının nerelere asılacağına dair kriterlere, yasal düzenlemelere ve teamüllere bakılsaydı. Bir partinin il başkanı, bazen çatıya çıkıyor bir açıklama yapıyor, bazen cami avlusuna gidip orada açıklama yapıyor. Popülist siyaset, halkın derdine derman olamaz. AK Parti, liderini Cumhurbaşkanlığı’na göndermiş bir siyasi partidir ve biz bundan şeref duyarız. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana çok partili siyasi tarihimizde liderini halkın oylarıyla cumhurbaşkanlığı makamına gönderen bir parti yok. Sayın Erdoğan’ın afişini elbette şerefle asarız. Bu ülkede, parti liderliğinden cumhurbaşkanı olan azımsanmayacak sayıda çok isim vardır. İsmet İnönü CHP lideriydi, cumhurbaşkanı oldu. Celal Bayar DP Genel Başkanı’ydı, Turgut Özal ANAP Genel Başkanı’ydı, Süleyman Demirel DYP Genel Başkanı’ydı. Hepsi de TBMM’de milletvekili oylarıyla seçilerek cumhurbaşkanı oldu. Sayın Erdoğan partimizin lideriydi ve bu saydığımız isimler gibi Meclis’te değil, halkın yüzde 52 gibi kahır ekseriyetle seçilerek cumhurbaşkanı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişini asmamızla ilgili eleştiri yapanlar, bir taraftan da devlet geleneğinden dem vururlar. Sayın Erdoğan bütün Türkiye’nin, 77 milyonun Cumhurbaşkanıdır. Kendilerine tavsiyem, partilerinde en kısa sürede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir fotoğrafını asmalılar. Bu tavır, halkın kalbine girme konusunda daha iyi bir yaklaşımdır” şeklinde konuştu.

TOKAT’TA CAMİLERİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİ

Son günlerde Tokat’ta tartışmaların odağında olan camilerin aydınlatılmasıyla ilgili uygulamalara dikkat çeken Başkan Çelik, açıklamasını şöyle tamamladı: “Tokat’taki elektrik dağıtım şirketinin camilerin elektrik aboneleriyle ilgili başlatmak istediği uygulama yanlıştır. Biz bütün ibadethanelerin aydınlatılma giderlerini devletin karşılanması yönünde adım atan bir partiyiz. Bu kapsamda, cemevlerinin de aydınlatma başta olmak üzere, bazı giderlerinin devlet tarafından karşılanması yönünde çalışmalar yaparken, öte yandan sadece Tokat’ta elektrik dağıtımını üstlenmiş özel bir firmanın camilerin elektrik abonesi ile ilgili yanlış girişimlerini onaylamamız mümkün değildir. Ancak, bir il başkanının yaptığı açıklamayı da tasvip etmiyoruz. Camilerimizde siyaset yapılmasına karşıyız, bu mabetlerimizi siyasete alet etmeyi çirkin buluyoruz. Popülist siyaset yaparken, acaba Tokat merkezde toplam 105 caminin olduğunu biliyor mu? Ortada böyle bir sorun var, doğrudur. Ancak çözümü, gerçeklerle bağdaşır girişimlerle olur. AK Parti olarak bu konuda gerekli adımı atıp, camilerimiz için düşünülen bu uygulamadan geri dönülmesini sağlayacağız.”