AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “İsrail sabır ölçüyor. Gerçekten böyle bir psikolojik bir harekat yönetiliyor. Çünkü malum Suriye’de yüzbinlerce insan katledilirken hiç kılını kıpırdatmayan batı dünyası iki vatandaşının IŞİD tarafından katledilmesinden sonra IŞİD’le alakalı bir süreç yürütmeye başladı” dedi.

İsrail ordusunun Mescid-i Aksa’ya girmesinin insanlık dışı bir olay olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, şöyle konuştu: “İsrail’in tüm dünyanın gözü önünde karnesinin ne kadar bozuk berbat olduğunu biliyoruz. Bunu birçok ortamda bilfiil yaşamış bir ülkeyiz. En son Mavi Marmara’da verdiğimiz şehitlerden sonra ilişkilerimiz belli. İsrail’in sistematik bir şekilde bugüne kadar Mescid-i Aksa üzerinde yapmış olduğu çalışmaların belki bir boyut üstü şu anda gerçekleşiyor. Çünkü şimdiye kadar Hz. Süleyman Mabedi ile alakalı çalışmalarla adım adım yaptıkları işi belki de deneme yapıyorlar şu anda. Acaba Müslüman dünyası bu yaptığımız işlere ne kadar tepki verecek ne kadar gösterecek ona göre bir sonraki adımı atıp atmamaya karar verecekler.”

İsrail’in Müslümanların sabrını ölçtüğünü ifade eden Ercoşkun, şunları söyledi:

“Bizim Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı ayrı bir coğrafya olarak tanımlamamız mümkün değil. 100 sene önceye kadar Osmanlı kontrolü altında olan bir beldeden bahsediyoruz. Dolayısıyla tarihi misyonumuz, ecdadımızdan almış olduğumuz o büyük misyon bizim bu sürece müdahil olmamıza vesile olacaktır. Kınamak kelimesi bence çok basit kalır, lanetliyoruz demek lazım. Çünkü din ve vicdan hürriyeti bir haktır, bir insan hakkıdır, tüm dünyada bütün dinler tarafından kabul edilen bir haktır. Dolayısıyla yöneltilen bu saldırıyı lanetlemek gerekir ve bunun üstüne de ne yapmak lazımsa da bence bütün ulus olarak bunun yapılması noktasında herhalde hemfikir oluruz diye düşünüyorum.”