AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İsrail’in din savaşı çıkarmayı hedeflediğini söyledi.

Seçim bölgesi Diyarbakır’da temaslarını sürdüren AK Parti Milletvekili Cuma İçten, geçtiğimiz günlerde İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısını değerlendirdi. Yapılan saldırıya sert tepki gösteren İçten, İsrail’e yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti. İçten, "İsrail bana göre tüm dünyadaki Müslümanlara savaş açtı. O da bizim aslında mahremiyetimiz, namusumuz, şerefimiz, haysiyetimiz olan ilk kıble Mescid-i Aksa’dır” dedi.

Acilen tüm Müslüman ülkelerin bir araya gelerek toplanması gerektiğini dile getiren İçten, İsrail’e karşı her türlü yaptırımın değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. İsrail’in Mescid-i Aksa operasyonu ile din savaşını başlatmak istediğini vurgulayan İçten, sözde İslami değerler için savaşan IŞİD’in de İsrail destekli olduğunu, bu nedenle de İsrail’in Mescid-i Aksa’ya kadar saldırdığı halde IŞİD’in sessiz kalıp sadece yoksul Müslümanları öldürdüğünü söyledi. Ortadoğu’daki tüm savaşın, akan kanın sebebinin İsrail olduğunu kaydeden İçten, İsrail’in ülkeleri bölerek kendi topraklarını büyütmeye çalıştığını vurguladı. Açıklamasında Kobani’ye de değinen İçten, Türkiye olarak Kobani’ye sahip çıktıklarını, 300 binden fazla Kürdün Türkiye’de misafir edildiğini söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ MUHATAPLARIYLA DEVAM EDİYOR"

Çözüm sürecinin Diyarbakır’da sağlam bir iradeyle devam ettiğini, bölgede çözümün muhatabı olmak isteyen tüm paydaşlarla sürecin devam ettiğini belirten İçten, muhalefetin ülkeyi bölerken Diyarbakır’a uğrayamadığını savundu.