AK Parti Çanakkale İl Başkanlığı bu hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımları ile gerçekleştirilecek kongreye odaklandı.

Kongre öncesi AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ kongre hazırlıkları ve gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek kongre ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını Çanakkale teşkilatının Başbakanını bağrına basmak için heyecanlı olduğunu ifade etti. İl Başkanlığı görevine yapılan istişareler sonucu devam edeceğini belirten Karadağ kongre hazırlıkları hakkında şu açıklamaları yaptı; “İnşallah 21 Ocak Pazar Günü Çanakkale Anafartalar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek 6. Olağan İl Kongremiz ile birlikte partimizi 2019 seçimlerine götürecek ekip ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her zaman sahada olan bir ekip olduk, bundan sonra da ülkemiz için adeta beka kararı olacak 2019 seçimleri için de tüm zamanlardan daha fazla çalışmak zorundayız. Kongremiz için bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Pazar günü inşallah büyük bir katılım ile Sayın Başbakanımızı ve çok sayıda bakanımızı şehrimizde ağırlayacağız. Çanakkale teşkilatı olarak misafirlerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Kongremize 5 bin kişinin üzerinde bir katılım öngörüyoruz, hazırlıklarımızı bu kapsamda yaptık. Delegelerimizi partimizin mihenk taşları olarak değerlendiriyorum, o yüzden 6. Olağan İl Kongremiz öncesinde merkez ve ilçelerimizdeki tüm delegelerimiz ile ilçe başkanlıklarımızın organizasyonunda bir araya gelmek istedik. Merkez İlçe dâhil 12 ilçemizin delegeleri ile toplantılarda bir araya gelerek kendilerine 6. Olağan İl Kongremizin isimlerine özel hazırlanmış davetiyelerini takdim ettim. Delegelerimiz bu durumdan memnuniyetlerini ifade ettiler. Kendileri ile hasbihal etme fırsatı bulduk, Bizler her zaman teşkilatlarımızla iç içe olduk, teşkilatlarımızın emrinde olduk. İnşallah Pazar günü delegelerimizin teveccühü ile tek liste olarak gireceğimiz kongrede il başkanlığı görevine devam edeceğim" dedi.

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ göreve geldiği 3 Mart 2016 tarihinden bu yana ülkenin ve partisinin yoğun bir gündem yaşadığını belirterek, “3 Mart 2016 tarihinde göreve geldim, hemen ardından partimiz Olağanüstü bir kongre ile genel başkan değişikliği yaşadı, ülkemiz bir başbakan değişikliği yaşadı, bayrağı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım devraldı.15 Temmuz hain darbe girişimini ve 16 nisan referandumu yaşandı, yatırımların son hız devam ettiği bir dönem oldu" diye konuştu.