AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa’nın gündemini meşgul eden kamera tartışmalarına değinerek, Manisa Valisi ve Manisa Emniyet Müdürünü eleştirdi. Özdağ, "Parası olan zaten takar. Ama benim devletimin valisi ve emniyet müdürü kanunda olmayan bir hakkı kanunda varmış gibi sağlayarak vatandaşlara zulüm edemez" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yazılı soru önergesi vererek, ’Manisa esnafının güvenlik kamerası taktırmasının zorunlu hale getirildiğini’ belirtmesi üzerine başlayan tartışmaya, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da katıldı. Manisa Öğretmenevi’nde Yunusemre ve Şehzadeler ilçe muhtarlarıyla bir araya gelen Özdağ, konuşmasında Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ve Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’i eleştirdi. Özdağ, tartışmalarla ilgili, "Manisa’da gazeteler var. Televizyonlar var. Çıkar hırsızlık var, gasp var, terör var şeklinde tavsiyelerde bulunursunuz. Parası olan zaten kamera takar. Ama benim devletimin valisi ve emniyet müdürü kanunda olmayan bir hakkı kanunda varmış gibi sağlayarak vatandaşlara zulüm edemez. Poliste dükkana giremez. Polis içeri girerek ’Kamera takmamışsın. Senin bir ayın doldu. Sana ceza keseceğim’ de diyemez. Manisa’da 60 bin esnaf var. Zaten esnaf ne kazanıyor. İki tane çorap satacak da KDV ödeyecek, vergi ödeyecek. Yok efendim benim vatandaşım huzurla yaşayacak. Devlet korku için yoktur. Devlet doğuda da şefkatlidir, batı da şefkatlidir" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, tartışmalar üzerine ’Güvenlik kamerası taktırmak zorunlu değil, isteğe bağlı’ şeklinde eleştirilere cevap vermişti. Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ise iş yerlerine güvenlik kamerası takılması konusunda baskı yapılmadığını aktararak, teşkilat olarak esnafa sadece tavsiyede bulunduklarını açıklamıştı.