AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nde konuşan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Türkiye’de sürekli gaza basan siyasetçiler de oldu, sürekli frene basanlar da. Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Biz ikisinde de olmadık" dedi. Konuşması sırasında zaman zaman sesi kısılan Yıldırım gülerek, ’’Ses arızaya geçti, muhalefetle başa çıkıyorum da şu sesimle başa çıkamıyorum" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’inde yapılan AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’ne, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Nesrin Ulema, Hamza Dağ, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Öte yandan kongreye CHP Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’da davetli olarak katıldı.

’’TÜRKİYE’DE SÜREKLİ GAZA BASAN VE FRENE BASNA SİYASETÇİLERDEN ÇEKTİ. BİZ İKİSİNDEN DE OLMADIK’’

Kongre öncesi konuşan eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, ’’Önce hizmet sonra siyaset diye yola çıktık. Hizmeti siyasete feda etmedik. Bu nedenle her seçimde millet desteğini artırdık. Karayollarında en büyük hizmet bu bölünmüş yolların yapılması değil, en büyük iş karayolları hayat kurtarıyor. Trafiğimizi 2,5 kat arttı ama ölümlü kaza sayısı azaldı. Kazalar neden oluyor, sürücü hatalarından, yollar şeytan dürtüyor gaza bas diye. Niye arabaya gaz, fren koymuşlar, yeri geldiğinde gaza basacaksın, yeri geldiğinde frene. Türkiye’de sürekli gaza basan siyasetçiler de oldu, sürekli frene basanlar da. Türkiye ne çektiyse bunlardan çekti. Biz ikisinden de olmadık. Yapacaklarımızı söz verdik, yapamayacaklarımızı asla söz vermedik. Aldatan olmadık, aldanan asla olmadık" diye konuştu.

’’TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İÇİN GEZİ’Yİ PİYASAYA SÜRDÜLER’’

AK Parti hükümetlerinin yatırımlarını artarak devam ettiğini dile getiren Yıldırım, ’’Bunlar olunca, ’bunlar da fazla oluyor, Türkiye kim Marmaray gibi bir projeyi yapmak kim, dünyanın en büyük havalimanını yapmak kim, şurayı bir karıştırın’. Gezi olayları hemen piyasaya sürüldü. Bu tesadüf değil, kıskançlık başka bir şey değil. Bu millet, bu ecdat dünyaya barış, huzur getirdi, onun evlatları da dünya barışı için çalışacak. Irak’ta, Suriye’de, Ukrayna’da, Filistin’de masum insanların, çocukların ölümünü kayıtsız izleyen dünyanın süper güçleri... Ne kadar güçlü, zengin olursanız olun, değil mi ki bir masum yavru, insan hayatını kaybediyor, kayıtsız kalıyorsunuz bu insanlık sizden bunu hesabını soracak. Masum, ezilen insanlara kayıtsız kalmadık . Daima onların gür sesi olan bir ses vardı, o ses Recep Tayyip Erdoğan sesidir."

’’HİZMETTEN VAZGEÇMEDİK’’

İzmir’e yatırımı yapmayanlara seslenen Yıldırım, ’’İzmir’de 13 yıl içinde, verilen destekler hariç 15 milyar liralık yatırım yaptık. Hükümet, AK Parti İzmir’e hizmet yapmıyor, şaşı bakıyor diyen kardeşlerimize duyurulur.Yerel seçimlerde İzmir’in beni seçmedi. Ama siyaseti hizmete karıştırmadım. Hizmetten vazgeçmedik. İZBAN’ın yapımında Belediye ile birlikte çalıştık. Açılışı da o zaman Başabakan olan sayın Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. Hizmette siyaset olmadığını gösterdi. Bakın şimdi de bizim kongremizde CHP Gaziemir Belediye Başkanımız burada. Daha çok hizmet yapacağız, İzmirliler eğer bir üzüntü duyuyorsa 2015 de en güzel fırsat" dedi.

’’MUHALEFETLE BAŞA ÇIKIYORUM DA SESİMLE BAŞA ÇIKAMIYORUM’’

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım konuşma yaparken zaman zaman sesi kısıldı. Bu sırada partililer slogan atarak Yıldırm’a destek verdi. Bir ara sesi iyice giden Yıldırım gülerek "Ses arızaya geçti, muhalefetle başa çıkıyorum da şu sesimle başa çıkamıyorum" dedi.