SİVAS (AA) - Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Milletvekil İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı için aday gösterilmesi, memleketi Sivas'ta sevinçle karşılandı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yılmaz'ın TBMM Başkan adayı olarak gösterilmesinin sevincini yaşadıklarını söyledi. 

Yılmaz'ın, uzlaştırıcı ve birleştirici bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Başbakanımız tarafından Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanlığına aday gösterilmesinden dolayı hemşehrileri olarak, büyük gurur ve mutluluk duyduk. Mütevazi, uzlaştırıcı ve birleştirici kişiliğiyle Sayın Bakanımızın bu önemli görevi başarıyla yapacağına yürekten inanıyoruz. Sayın Bakanımıza TBMM başkanlık seçimlerinde başarılar diliyor, yeni yasama döneminin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

- Hastaoğlu: "Gururlu ve sevinçliyiz"

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu da Yılmaz'ın TBMM Başkan adayı gösterilmesinin gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirtti. 

Yılmaz'ın, çalışkan ve dürüst kimliğiyle tanınan tecrübeli bir devlet adamı olduğunu dile getiren Hastaoğlu, "Sivaslı bir hemşehrimizin TBMM'nin başkanlığına aday gösterilmesi gurur verici ve sevindirici bir olaydır. İsmet Yılmaz bey seçildiği takdirde TBMM Başkanlığını layıkıyla yürüteceğini inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Hastaoğlu, seçimlerde Yılmaz'a başarı diledi.