AK Partinin Afyonkarahisar’daki 12 ilçe teşkilatında yaklaşan kongreler öncesi başkan adaylarının belli olduğu kaydedildi.

Konu ile ilgili AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunseven bir basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen basın toplantısında aday belirleme sürecinin kentte sorunsuz geçtiğine işaret eden Başkan Yurdunuseven, “AK Partinin 5. Olağan Kongre sürecinde, partimizin daha da güçlenmesi ve 2015 seçimlerinde başarımızı daha da artırmak için ilçelerimizde yaptığımız çalışmaların sonuna geldik. Yaklaşık bir aydır bütün ilçelerimize koordinatör yönetim kurulu üyelerimiz, koordinatör Milletvekilimiz Ali Aşlık defalarca gitmişlerdir. Yine aday arkadaşlarımızla değişik zamanlarda İl başkanlığımız da bir araya gelinmişti. Tüm teşkilat mensuplarımızla en geniş düzeyde istişare edilerek en doğru karara ulaşılmaya çalışılmıştır. Geçen hafta sonu belde kongrelerimizi tamamladık. İlçe kongrelerimizde bu hafta sonu başlıyor. Tüm kongrelerimizin bir bayram havasında geçeceğine ilçelerimiz de partimizi en güçlü kılacak yönetimlerin oluşacağına inanıyoruz. ‘Kardeşlik Hukuku’na riayet ederek, her aşama da partimizi önceleyen hassasiyetle en güzelini gerçekleştireceğiz. Bun inanç ve kadrolarımıza duyduğum güvenle; yeni dönemde görev alacak ilçe başkanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan, Başkan Yurdunuseven’in açıkladığı ilçeler ve başkan adaylarının isimleri ise şunlar oldu:

Emirdağ Serkan Koyuncu, Çobanlar Abdil Tıkır, Bolvadin Halil İbrahim Sevim, İscehisar Murat Dikmen, Bayat Ahmet Hilmi Özbakan, Hocalar İsmail Özkuleli, Kızılören Mehmet Yeşilyurt, Sandıklı Ahmet Mahmut Saylık, Evciler Şevki Karataş, Dazkırı İsmail Şengül, Çay Ali Çelikbaş ve Merkez Bülent Eser.

Öte yandan, kentte 6 ilçenin başkan adaylarını belirlemek için başlatılan çalışmanın sürdüğü kaydedildi.