Önceki hafta Diyarbakır’da birtakım ziyaretlerde bulunan Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal’ın kentte her kesimin sahiplendiğini belirten Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, yine Özal’ın katılımı ile büyük bir miting yapacaklarını söyledi.

Ana Parti Diyarbakır İl Başkanı Fikri Yontürk, geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır’da bir takım ziyaretlerde bulunan Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal’ın ziyaretini değerlendirdi. Çok olumlu bir ziyaret olduğunu kaydeden Yontürk, Genel Başkanları Özal’ı ve partilerini sahiplenen herkese teşekkür etti.

Ahmet Özal ve partilerine gösterilen ilgi ve bu sevgi selinin kendilerini inanılmaz mutlu ettiğini dile getiren Yontürk, “Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal Bey’i kendim davet ettim. Bizleri kırmayarak davetimizi kabul etti gelişi hem esnaflarımıza hem de bölgemize muhteşemdi. Halktan ve esnaflarımızdan büyük ilgiyle karşılandı zaten defalarca gelmişti ve yine tekrar geleceğini söyledi. Özal Diyarbakır’a gelişi bizleri ve halkımızı çok sevindirdi hava alanında davul zurna ile çok sayıda yakınlarımız partilerimizle muhteşem karşıladık, Diyarbakır’a gelir gelmez Dağkapı şehir merkezinde esnafı gezerek tokalaşıp esnafı sordu esnaflar çok yakın ilgi gösterdi yoldan geçen yaşlı engelli ve esnaflarla güzel karşıladı esnafın vatandaşın sorunlarını dinledi. Herkese karşı hoşgörüsü ve yakınlığıyla babasının oğlu olduğunu net olarak gösterdi” dedi.

“ŞEHİT ÖZAL’IN YARIM BIRAKTIĞINI YAPMAYA ADAYIZ”

Yöntürk, Ahmet Özal ve partinin merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın yapmak isteyip de şehit olmasından ötürü yapamadıklarını yapmaya aday olduklarını söyledi. Diyarbakır kent merkezinde ve Ulu Cami önünde daha önce hiç kimseye gösterilmeyen yakınlık Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal’a gösterildiğini dile getiren Yöntürk, “Halkımız Özal’ı kendisi Ulu Cami önünde oturttu ve çay ikram etmek istedi. Gelen vatandaşlar yarı ağlamaklı olarak ‘Biz her şeyimiz ile Özal’ın arkasındayız’ diyerek mesajlarını verdiler. Vatandaşlar ile sohbeti yakınlığı, herkesin Ahmet Özal bey ile fotoğraf çekmek istemesi daha söylenecek bir şey bırakmıyor” diye konuştu.

“İLK SEÇİMLERDE İKTİDARA GELECEĞİZ”

Ahmet Özal’ın bölgeyi çok yakından tanıdığını, diğer parti liderleri gibi bölgeye uzak olmadığını anlatan Yontürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız Ahmet Özal, bölgemizin çok hassas olduğunu ve büyük acılar çektiğini iyi biliyor. Kendisi Malatyalı yani bölgemizin çocuğudur. Biz burada Allah’ın izniyle Kürt sorununun çözümü için büyük çaba göstereceğiz. Allah kısmet ederse, halkımızın bize göstereceği yakınlık ve bize güveni ve desteğiyle ilk seçimlerde birinci parti olarak iktidara geleceğimize olan inancım tamdır. Seçimler öncesinde Genel Başkanımızın katılımıyla Diyarbakır’da bu kez büyük bir miting yapacağız. Şimdiden bunun için hazırlıklarımızı başlatacağız.”