ANKARA (AA) - CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) Başbakanlık'a ayrılan belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesi kararına ilişkin, "Atatürk Orman Çiftliği arazilerinin, Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açacağız" dedi.

Keskin, Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nda düzenlediği basın toplantısında, AOÇ'nin 1925'te bozkır bir orta Anadolu kentinden, çağdaş bir başkent yaratma yolunda atılan dev bir adım olduğunu söyledi.

AOÇ'nin 1992'de birinci derece tarihi ve doğal SİT alanı olarak tescillendiğini hatırlatan Keskin, daha sonra 2011'de AOÇ'nin yapılaşmaya açıldığını, en son, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Haziran 2015'teki kararıyla 8 bin 406 metrekare AOÇ toprağının 2 yıllığına Cumhurbaşkanlığına verildiğini anımsattı.

AOÇ üzerinde yaratılan tahribatın boyutlarının, görünenin çok üzerinde olduğunu ileri süren Keskin, şunları kaydetti:

"Bu tahribatın aslında Ankara'ya ve Ankaralılara verildiği unutulmamalıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün bozkırdan yeşerterek vasiyeti ile Ankaralılara hediye ettiği Atatürk Orman Çiftliği alanının, şimdiki Cumhurbaşkanı tarafından Ankaralıların elinden alınmasına izin vermeyeceğiz. Atatürk Orman Çiftliği alanlarının hangi amaçla kullanılacağı bellidir. 5659 sayılı AOÇ Kanuna göre özel kanun çıkartılmadan yapılan tüm devirler geçersizdir. AOÇ arazilerinin Atatürk'ün vasiyeti ve şartlı bağışı ihlal edilerek, parsel parsel yapılan tüm tahsislerine dava açacağız. CHP olarak gerek parlamentoda milletvekillerimizle gerekse de Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP grubu olarak yasal zeminde konunun takipçisi olacağız."