Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı kongrede salondaki bir kişinin “Cebrail de parti kurdu mu?” sorusuna, “Allah korusun nereden bileceğim Cebrail parti kurdu mu kurmadı mı yahu? Onu denizaşırı yerlere soracaksın üstadım” diye cevap verdi.

Arınç, AK Parti Eskişehir Odunpazarı 3’üncü Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki partilerin durumunu değerlendirdi. “Türkiye’de öyle partiler vardır ki aslında martidir” diyen Arınç, “Parti bile denmez. Şuanda 100’den fazla parti kurulmuş. Bir tanesi de geçtiğimiz günlerde kuruldu. Adam basın toplantısı yapıyor, salon tamamen boş. Bir tane garip boynunu bükmüş, onun önünde konuşma yapıyor. Bunlar parti değil, bunlar marjinal şeyler. Bunların Türkiye’nin çoğu yerinde tabelası bile yoktur. 30 tane adam bulmuşsunuz şöyle veya böyle, ben de parti kurdum dersiniz. Ama parti dediğiniz şey; demokratik hayatın vazgeçilmez unsurları olan, halkın düşüncelerini, fikirlerini, ideallerini yansıtan, topluluklarsa bu Türkiye’de sadece 5-10 partiye nasip oldu” diye konuştu.

“ONU DENİZAŞIRI YERLERE SORACAKSIN ÜSTADIM”

Bu sırada kongre salonunda bir kişinin “Cebrail de parti kurdu mu?” sorusu üzerine Arınç, “Allah korusun nereden bileceğim Cebrail parti kurdu mu kurmadı mı yahu? Onu denizaşırı yerlere soracaksın üstadım. Allah Allah” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, “20 tane seçim kaybetse adamın umurunda değil” diyerek CHP ve MHP liderlerini eleştirdi. Arınç, şunları söyledi:

“Biz güçlü bir partiyiz ve iktidar partisiyiz. Bize düşen iddiamızın olmasıdır. Bizim iddiamız büyük. Biz her seçimi kazanacağız ve tek başımıza iktidara geleceğiz. Seçimlerde hedefimiz yüzde 100’dür. Allah ne kadar nasip eder çalışma zamanı, şartlara bağlı. Onun için bazı partiler yüzde 10’u aşsam da 40-50 kişi girsem diye bakıyorlar. Hiçbirisinin hedefi yok. Ben geçtiğimiz 30 Mart seçimlerinden önce biz inşallah bunların hepsini kazanacağız demiştim. Ama muhalefete de bir seviye koyduk. Dedik ki ‘Ey Kılıçdaroğlu senin de iddian var. Olması lazım. Mesela sen diyebilir misin ki yüzde 30’dan aşağı alırsam ben başarısızım ve gideceğim’. MHP’ye acıdım. Onlara yüzde 20 hedef koydum. Ey Bahçeli sen yüzde 20 diyor musun? Benim hedefim de bu. Benim Genel Başkanım, Başbakanım o zaman ki Tayyip Bey için söyledim. Şimdi de mutlaka Ahmet Davutoğlu Bey de aynı şeyi söyleyecektir. İkinci parti olursam siyaseti bırakırım diyor. Senin böyle bir düşüncen var mı? Senin böyle bir hedefin var mı? Vallahi hiçbirinden böyle bir tek ses çıkamadı. Bursa için de hedef koydum, Türkiye için de hedef koyuyorum. Bir tanesi de restimi görüp de ‘Yahu ben de yüzde 30’dan aşağı alırsam’ demedi. Bunlar o partiler için aslında bir yük. Bunlar kıymet değil ki gelmiş oraya gitmemek üzere gelmiş. 20 tane seçim kaybetse adam umurunda değil. Biz öyle değiliz. Bizim hedefimiz var. Biz iddialı bir partiyiz. Onlar pazar gününü, yani seçim gününü düşünüyorlar. Biz ise pazartesiyi, onlarca yıl sonrasını düşünüyoruz.”