AKSARAY (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Aksaray Üniversitesinin (ASÜ),  akademik yıl açılış törenine katıldı.

Bakan Aşcı, burada yaptığı konuşmada, eğitim alt yapısına yönelik önemli yatırımların yapıldığını söyledi.

Eğitim sisteminde köklü reformlar ve düzenlemelerin gerçekleştirildiğini aktaran Aşcı, "Tüm bu yapılanlarla ülkemizdeki eğitimin, beşeri fiziki ve teknolojik alt yapısı iyileştirildi. 2002-2003 yılında yükseköğretim örgün öğrenci sayısı 1 milyon 200 bin iken, şu an bu sayı 2 milyon 600 bine çıkmış durumda" diye konuştu.

- Üniversite sayısı 2002 yılında 76 iken bu rakam bugün 193’e ulaşmış

Aşcı, üniversitelerdeki öğretim elemanı sayısının da son yıllarda önemli orada arttığını vurgulayarak, "Üniversite sayısı da 2002 yılında 76 iken bu rakam bugün 193’e ulaşmış. Yani 117 tane yeni üniversite kurmuşuz. Cumhuriyet tarihinde, 2002 yılına kadar 76 üniversite kurulmuşken, son 13 yılda bu sayıya 117 tane daha yeni üniversite eklendi. Bu, eğitime verilen önemin göstergesi ve hükumetimizin, ülkemizin başarısıdır" diye konuştu.

İnsan hayatının en önemli aşaması olan eğitime yatırımın hükumetin en önemli öncelikleri arasında devam edeceğini ifade eden Aşcı, bu amaçla yeni projeler gerçekleştirmeye, eğitimin kalitesini arttırmaya devam ettiklerini belirtti.

Eğitim alanında dünyanın sayılı ülkeleri arasına girme yolunda adımlar atmaya devam edeceklerini anlatan Aşcı, "İnşallah 2023 yılında dünyadaki ilk 5 üniversite arasında pek çok Türk üniversitesi olacaktır. İnsan kalitemiz bu anlamda artacaktır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise geleceğe karşı sorumluluğu olan bir milletin mensupları olduklarını söyledi.

Son 150 yıldır "alın teri kutsaldır" diyerek insanları daha çok emeğe ve fiziksel güce zorlayan bir dünya olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Halbuki biz 'Hiç akıl etmez misin? Hiç düşünmez misin?' sorusunun muhatabı bir medeniyetin mensuplarıyız. Dolayısıyla alın terinden daha kutsal olan akıl teridir, beyin teridir. Sizler burada hocalarınızın akıl teri, beyin teri ile kendi akıl terinizi ve beyin terinizi bütünleştireceksiniz. Bizler bu ülke, millet adına, bu milletin tarihi geçmişinden bize bırakılanlar adına ve gelecek sorumluluklarımız adına nefislerimizin mahkumu değil vicdanlarımızın esiri olarak bir yaşam sürdürmek zorundayız. Allah hepinizin bahtını açık eylesin bu yolda."