ANKARA (AA) - MHP'li muhaliflerden Sinan Oğan, Türkiye'nin kan revan içerisinde, MHP'nin ise parti kapatmakla meşgul olduğunu belirterek, "Sayın Genel Başkanımız mahkeme kapılarına düşürmesin bizi. Ülkücü iradenin tecelli edeceği yeri mahkeme salonları olarak belirlemesin, kurultay salonları olarak belirlesin. Sayın Genel Başkanımız kardeşi kardeşe düşürmesin" dedi.

Oğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MHP'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

Mahkemeye verdiklerinden başka delegelerden hala imza geldiğini belirten Oğan, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin "İstediğiniz kadar imza getirin, bize değil, mahkemeye başvurun" dediğini, kendilerinin de mahkemeye müracaat ettiklerini ve sürecin devam ettiğini bildirdi.

Sinan Oğan, "Biz Türk adaletine güveniyoruz. Mahkemenin adil bir karar vereceği kanaatindeyiz" diye konuştu.

Genel merkezin, imza veren teşkilatları kapatmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Oğan, şunları söyledi:

"Mahkemeler devam ederken son bir haftadır bütün teşkilatlarımızın teyakkuz haline geçmesine sebep olan ve 13 il ile 8 ilçe teşkilatımızın kapanmasına vesile olan bir süreci gördük. Teşkilat kapatma, teşkilatların kaldırılması süreci ile karşı karşıyayız. Bu kabul edilebilir bir durum değil. İmzalar genel merkeze verildikten sonra mahkeme süreci başladıktan sonra kapatılan ve ortadan kaldırılan bu teşkilatlarımızın üyelerinin ve delegelerinin yok edilmesi, kurultayda kendilerine rakip olanların kaldırılması amaçlıdır. Bunun hiçbir hukuki geçerliliği yoktur.''

-"Kardeşi kardeşe düşürmesin" -

Sinan Oğan, "Ülke kan revan içerisinde, ciddi sıkıntılar varken MHP'nin ülke politikalarına dönük işlemleri bırakıp parti kapatmakla meşgul olmaları, kabul edilebilir bir durum değil. Sayın Genel Başkanın bir an önce ülkücülerin sesine kulak vermesini, ülkücüleri mahkeme kapılarına düşürmemesini ve ülkücü iradenin gereğine saygı göstermesini bekliyoruz" dedi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye seslenen Oğan, alacağı kararın önemli olduğunu ifade ederek, taleplerini şöyle sıraladı:

"Sayın Genel Başkanımız mahkeme kapılarına düşürmesin bizi. Sayın Genel Başkanımız, ülkücü iradenin tecelli edeceği yeri mahkeme salonları olarak belirlemesin, kurultay salonları olarak belirlesin.

Buyurduğu takdirde kendisi de gelsin aday olsun. Orada bir demokratik yarış olsun. Bizim beklediğimiz şey bir ayrıcalık değil. Bu irade tecelli edecek. Ama Sayın Genel Başkanımız kardeşi kardeşe düşürmesin. Sayın Genel Başkanımız o anlamda gelsin, hepimizi bir araya toplasın, hepimiz kol kola mahkeme salonuna değil, kurultay salonuna girelim. Ülkücü irade kimi seçecekse ona destek vererek o salondan çıkalım."

Muhabir: Cüneyt Ateş/ İsmail Çimen