MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’yi bölmek isteyenlerle, böldürmek istemeyenlerin karşılaşması durumunda nelerin olacağının düşünülüp düşünülmediğini sorarak, terörden jest bekleyerek ve medet umarak hiçbir meselinin çözülemeyeceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın görüşmelerinde konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının ilk başında ekonomik gelişmeler ve 2015 yılı bütçesini eleştirdi. Bahçeli, konuşmasının büyük bölümünü çözüm sürecine ayırarak, “Geçmişte ne zaman çözüm sloganları atılsa ya insanımızdan ya da toprağımızdan olduk, tıpkı bugün gibi” ifadelerini kullandı.

“BÜTÇEDE ÖNGÖRÜLEN EKONOMİK HEDEFLER EKONOMİNİN REEL DURUMU İLE ÖRTÜŞMEMEKTEDİR”

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 13 bütçe yapıldığını belirten ve bütçeler üzerinden hükümeti eleştiren Bahçeli, “Ekonomi politikaları görünmez el metaforuna bel bağlamışsa sorun büyüktür” ifadelerini kullandı. Bahçeli, “zenginliğin iki yolu vardır, ya servet yaratmak ya da başkalarının servetine el koymaktır. Zenginleşen, köşeyi dönenlerin nasıl bu duruma geldiklerini görmek için 17-25 Aralık’ta deşifre olan rezaletlere bakmak yeterlidir” dedi.

“4 kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 225 lira olduğu yerde 891 liralık asgari ücretle geçinen milyonların feryadına ne diyeceğiz” diyen Bahçeli, Türkiye’nin gerçek gündeminin ötelendiğini, iktidarın ileri sürdüğü gibi Türkiye manzarası olmadığının altını çizdi. Bahçeli, “Yalanı meslek edinmiş bir iktidarın en büyük kabusu doğruların haykırılmasıdır. 2015 yılı Merkezi Yönetim bütçesi Türkiye ekonomisinin düşük büyümesi ve işsizliğin gölgesinde açıklanmıştır. Bütçe mağdur ve mazlumlara uzaktır. Bütçede öngörülen ekonomik hedefler milletimizin beklenti ve talepleri ile ekonominin reel durumu ile örtüşmemektedir” diye konuştu.

“BEKASINI KUTUPLAŞMAYA BAĞLAYAN HER İKTİDAR KAYBETMEYE MAHKUMDUR”

Siyasette nezaket yerine hakaret, birlik yerine bölücü dilin egemen olduğunu kaydeden Bahçeli, fikirsiz siyasetin kavgadan başka geçim kapısının olmadığını söyledi. Kalbi ve zihniyeti tel örgülerle çevrili siyaset üslubunun siyaseti sandığa sıkıştırmasının ilkel bir yavanlık olduğunu belirten Bahçeli, “Bekasını kutuplaşmaya bağlayan her iktidar kaybetmeye mahkumdur. Yoldan çıkan, ahlakla arasına duvar ören her iktidar hesap vermeye mecburdur. Bu kutlu çatının altında gururla görev yapan her arkadaşım ‘böyle gelmiş, böyle gider’ demeyecek, demeyi de aklından geçirmeyecektir” şeklinde konuştu.

“SORUN TERÖR İSE ÇÖZÜMÜ HAİNLERİN KÖKÜNÜ KURUTACAK MÜCADELE AZMİNİ SERGİLEMEKTİR”

Çözüm sürecine ilişkin eleştirilerde bulunan Bahçeli, terörden jest bekleyerek hiçbir meselenin çözülemeyeceğini söyledi. Geçmişte ne zaman çözüm sloganı atılsa toprakların elden gittiğini kaydeden Bahçeli, “Uzun bir süredir çözüm kavramı etrafından yığılmalar yaşanmaktadır. ‘Çözüm’ diyenlerle ‘çözülme’ diyenler iki ayrı uçta birikmiştir. Çözüm ezberine takılan iktidar ve bölücü çevreler dibe sürüklendiğimizi görmekten acizdirler. Çözüm kavramını konuşmak için önce sorunun ne olduğundan bahsetmek lazım. Çözüm ile kast edilen nelerdir. Sorun terör ise çözümü tam saha pres, hainlerin kökünü kurutacak mücadele azmini sergilemektir. Alçalışı yükseliş zannetmek şuursuzluk örneğidir. Biz terörden jest bekleyerek, medet umarak hiçbir meselinin çözülemeyeceğini defalarca söyledik. Geçmişte ne zaman çözüm sloganları atılsa ya insanımızdan ya da toprağımızdan olduk, tıpkı bugün gibi. PKK denilen insan kasapları ile Türkiye’yi masaya yatırmak çözüm müdür. PKK’lıların kimlik kontrolü yapmaları, haraç alıp sokakları geçilmez hale getirilmeleri çözüm müdür. Mehmetçiklerin enselerinden kahpece vurulmaları çözüm müdür. Kimse boşu boşuna hayale kapılmasın, Türk milleti bu tezgaha düşmeyecektir. Şahit ve gazilerimiz emin olsun, Türkiye ilelebet payidar kalacaktır. MHP ve milyonlarca Türkiye sevdalısı şanlı bayrağımıza, aziz vatanımıza, asıl Türk milletine yan gözle bakanların tam karşısındadır” ifadelerini kullandı.

“NELERİN OLACAĞINI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?”

Üstü kapalı olarak HDP’yi eleştiren Bahçeli, Kobani bahanesi ile çıkartılan vahşet olaylarının bir benzerinin yaşanması durumunda hesabını kimin ödeyeceğini sordu. Bahçeli, “Asker ve polislerimizle uğraşırken, PKK militan kadrosunu dolduruyor, yaşları küçük çocukları dağa götürüyor hala acizce bakacak mısınız? Artık ihanet saklanmıyor. Türkiye eriyor, millet tahrip ediliyor, vatan tartışılıyor, hainler baş tacı yapılıyor, hala ‘durmak yok yola devam’ mı diyeceksiniz? Kesinlikle vermek isteyenlerle, ısrarla almak isteyenler arasındaki engeller zayıfladığında, taraflar görüş menziline girdiğinde ortaya çıkabilecek gelişmeler hakkında aranızda bir öngörü geliştiren var mıdır. Bölmek isteyenlerle, ‘böldürmem’ diyenlerin karşılaşması vuku bulursa nelerin olacağını milletvekilleri hiç düşünmüşler midir?” açıklamasında bulundu.