Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ardahan’da Milli Eğitim Kampüsü’nün açılışını yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr Nabi Avcı, Ardahan’ın Göle ilçesinde Göle Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi, 200 kişilik erkek öğrenci pansiyonu, 300 kişilik kız yurdu, kapalı spor salonu ve hayırsever iş adamı Nurettin Yılmaz tarafından yapılan Nurettin Yılmaz Sağlık Meslek Lisesi’nden oluşan eğitim kampüsünün açılışını yaptı. Bakan Avcı’nın tören alanına gelişinden önce belediye işçileri alanda temizlik yaptı. Protokol alanına gelen Avcı’ya öğrenciler tarafından çiçek verildi. İlahi şöleni, semazen gösterisi ve öğrencilerin sunduğu halk oyunları gösterisinin ardından bir konuşma yapan Bakan Avcı, “Milli Eğitim Bakanı olarak her gün birçok programa katılıyoruz. Birçok toplantılarda yer alıyoruz. Hem eğitim camiamızı yakından takip ediyoruz, hem de yurdumuzun dört bir yanındaki öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle bir araya geliyoruz. Takdir edersiniz ki yorucu da olabiliyor. Ama ne zaman bir okul açılışına, bir eğitim kurumu açılışına, bir pansiyon açılışına, spor salonu açılışına gitsek gerçekten dinleniyoruz” dedi.

Bakan Avcı, ‘kampüs’ kelimesine karşı olduğunu söyleyerek, bu kelime yerine mahalle kelimesinin kullanılmasının doğru olacağını kaydetti. Avcı, “Bu mahallede, mahalle kelimesini özellikle kullanıyorum. Eğitim kampüsü sözünü biraz yadırgıyoruz. Kampüs kelimesi kamptan geliyor. Kamp Almanca’da savaş demek, kavga demek. Dolayısı ile kampüs kelimesi aslında ordugah anlamına geliyor, savaşa hazırlanan ordunun geçici bir süre konakladığı yer, savaş ve çatışma çağrışımları olan bir kelime. Mahalle kelimesinin kökünde ise şöyle bir anlamı var. Kervan bir yerden bir yere göç ederken kervan konaklıyor veya yaylaya çıkıldığı zaman yerleşecekleri yaylacıklar denkleri indiriyorlar ve denkleri bağlarından çözüp açıyorlar. Denkleri hallediyorlar, halletmek çözmek manasına geldiği için denklerin halledildiği yer. Eğitim de hep çözümlerle, problemlerin çözümüyle, bilginin açılımıyla alaka olduğu için bilhassa bugün toplu eğitim alanlarına eğitim mahallesi demek bana daha sevimli geliyor” diye konuştu.

Bakan Avcı, Göle ilçesinde yapılması planlanan sosyal bilimler lisesinin yapılacağı sözünü de verdi. Avcı, daha sonra iş adamı Nurettin Yılmaz’a katkılarından dolayı plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Hayırsever iş adamıyla birlikte açılışını yaptığı okulda incelemelerde bulunan Bakan Avcı, daha sonra Bedirhan Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Avcı, son olarak sınıfları gezerek, öğrencilerle birlikte derse katıldı.