Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Tuzla’da Anne Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM) ve Bilgi Evi’nin açılışını yaptı. “Kadın, aileyi ayakta tutan güçtür” diyen Bakan İslam, kadınlarla birlikte ebru yaptı.

Tuzla Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Anne Çocuk Eğitim Merkezi (AÇEM) ve 8 - 14 yaş arası çocuklara yönelik Bilgi Evleri açılışı törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile eşi Bahadır İslam ile birlikte katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı’nın evsahipliği yaptığı açılış törenine çok sayıda kadın katıldı.

“KADIN, AİLEYİ AYAKTA TUTAN GÜÇTÜR”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yaptığı konuşmada, bakanlık olarak bütün politikalarının aileye yönelik olduğunu söyledi. Bakan İslam, kadınların çalışan ve çalışmayan olarak ayrılmasını doğru bulmadığını, her kadının gerek evde gerekse iş hayatında çalıştığını kaydetti.

Birçok kadının çocuklarını büyütürken eğitimden yoksun kaldığını hatırlatan İslam, kadınların yaşlarına aldırmadan eğitimlerini sürdürmeleri gerektiğini belirterek, “Kadın, aileyi ayakta tutan güçtür. Ailenin güçlü olabilmesi için kadının da güçlü olması gerektiğine inanıyoruz. İyi hayat şartlarına sahip, iyi eğitilmiş, donanımlı, istikbale umutla bakan kadınlara ihtiyacımız var. Çalışan çalışmayan kadın yoktur. Her kadın çalışıyor. Kimisi evinde çalışıyor, kimisi hem evinde hem de bir işte çalışıyor. Kadınlarımız kendilerini her alanda eğitmeli ve geliştirmelidir” dedi.

“AİLEYİ GELİŞTİRMEK, TOPLUMU GELİŞTİRMEKTİR”

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise, her yerde ailenin üzerinde durduklarını ve ailenin bir bütünün parçası olduğunu kaydetti. Yazıcı, “Toplumun çekirdek yapısı aileyi korumak ve geliştirmek, toplumu geliştirmenin temelidir. Bizler de bize emanet edilen kent içerisinde 30 yıl sonrasının Tuzla’sının geleceğini kurmak ve geliştirmek için çabalıyoruz” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkan Yazıcı daha sonra Bakan İslam’a AÇEM’i gezdirdi. Burada eğitmenlerden bilgi alan İslam çocuklarla ve kadınlarla yakından ilgilendi. İslam, sanat atölyelerini gezerken, kursiyer kadınlarla birlikte ebru yapmayı da ihmal etmedi.

İslam, daha sonra Tuzla Gönül Elleri Çarşısı’nı ziyaret ettikten sonra Tuzla’dan ayrıldı.