Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Şişli Belediyesi’nde cereyan eden olaylarla ve Emir Sarıgül’ün istifasına ilişkin, “Şişli Belediyesi’nde paralel bir belediye oluşmuş haberleri yok. 3 tane paralel belediye başkanı var” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Bakan Bozdağ, “Düz yolda yürümeyi beceremiyorlar” diyerek Şişli Belediyesi’nde yaşanan olaylarla alakalı ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Bozdağ, “Şimdi Şişli Belediyesi’ni duyuyorsunuz değil mi? O 17 Aralık, 25 Aralık konuşuyor. Şişli Belediyesi’nde paralel bir belediye oluşmuş haberi yok adamın. Paralel bir belediye başkanı var ve o paralel belediye başkanına da bir başka paralel belediye başkanı var. 3 tane paralel yapı var. Belediyeyi kim yönetiyor? Sayın Hayri İnönü mü yönetiyor? Yoksa Emir Sarıgül mü yönetiyor? Yoksa Mustafa Sarıgül mü yönetiyor? Belli değil. Yahu sen bir bak bakayım Şişliler belediyeyi sana emanet etti sana. Orada çıkar kavgası yapsınlar, paralel belediye başkanları oluştursunlar, onlar orada kendi menfaatlerine göre Şişli’yi dizayn etsinler diye emanet etmedi. Böyle bir şey olur mu? Kendi belediyesinde kıyametler kopuyor bir defa olsun dönüp bakamıyorlar. AK Partili bir belediyede böyle bir şey olabilir mi? Paralel bir belediye başkanı, paralel belediye başkanına paralel bir başka belediye başkanı, bütün bu paralel düzenlere itiraz eden bir başka belediye başkanı olur mu? Buna izin verilir mi? İzin verilmez. Eğer bunlara bu millet es kaza iktidarı verirse... Bir belediyeyi üç paralel başkanla yönetiyorlar, Türkiye’yi kaç paralel başkanla yönetirler bilemiyorum” diye konuştu.

“NE BAHÇELİ NE DE KILIÇDAROĞLU BİZİM KURDUĞUMUZ DÜZENİ 6 AY BİLE SÜRDÜREMEZ”

“Es kaza bir gün bir değişim olsun” diyen Bakan Bozdağ, şöyle devam etti:

“Samimi söylüyorum, çok net söylüyorum. 6 ay bizim kurduğumuz düzeni ne bu Bahçeli ne bu Kılıçdaroğlu sürdüremez. Emin olun sürdüremez. Çünkü onların aklı bizim yaptıklarımıza ermiyor. Her şeyi yanlış yaptığımızı düşünüyorlar. Doğruları görmüyorlar. Dünya görüyor ama onlar gören dünyanın hala farkında değiller. Biz dünyanın gördüğüne inanıyor ve bu farkındalıkla dünya nereye gidiyorsa Türkiye oraya daha önce gitsin diye koşuyoruz.”