İSTANBUL (İHA) – Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) yönetim kurulu toplantısına katıldı.

İKV’nin TOBB Plaza’da gerçekleştirilen toplantısına Bakan Volkan Bozkır, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve yönetim kurulu üyeleri ile üyeler katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Volkan Bozkır, “İKV, önümüzdeki sene 26 Kasım günü 50’inci yılını idrak edecek. AB sürecinin daha AB olmadan içinde olan Ankara anlaşmasının hemen akabinde kurulmuş ve ana teması AB, AB Ekonomik Topluluğu olan çok değerli bir kuruluşumuzdur. Çok sayıda bu davaya gönül veren insan bu çatı altında hizmet verdi. AB sürecine katkı sağladı. Bugün de AB sürecinde elimizdeki en güçlü kuruluş olarak görüyorum. Yeni başkanı da benim çok eski bir dostumdur. Gerçekten enerji ve inancıyla bu davaya olan gerçekten bağlılığıyla önümüzdeki dönemde birlikte çalışırken hem zevk alacağız hem de katkılar sağlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

İKV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise “AB içinde önemli bir yenilenme oldu. Parlamento ve komisyonlar değişti. Bu çerçevede hükümetimiz de yeniydi, bizlerde yeniyiz. Yeni bir dönemde yeni kişilerle beraber ikili ilişkilere doğru harekete geçmiş bulunmaktayız. Yeni komiserlerle tanışmış olmamız, onların da iştiraki bize güven verdi. Önümüzdeki döneme en azından birkaç faslın 17 numaralı faslın açılacağı mesajı geldi. Onunla çok memnun olduk ama bizim beklentimiz daha da fazladır. Özellikle AB delegasyonunun başındaki Sayın Büyükelçi Manservisi’nin ilişkileri çok sıcaktı ve çok iyiydi. O ilişkilerin de aslında burada kalmasını arzu ediyordum, kendisiyle de görüşmem de bunu söyledim. Aynı zaman da o arkadaşımızın o işi yürütecek kişilerin en başında olması ciddi anlamda ileriye dönük olarak umut veriyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından İKV Yönetim Kurulu Başkanı Vardan, ziyaretlerinden dolayı Bakan Bozkır’a tablo hediye etti. Toplantı daha sonra basın kapalı olarak devam etti.