Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “Türkiye’nin tarihini özellikle 19. yüzyılın sonunda Anadolu’nun kaderini değiştirebilecek gelişmelerde Bitlis rol aldı ve Bitlis’in oradaki şanlı duruşu bu değiştirilmek istenen tarihi bugünkü halinde tutmayı başardı” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Bitlis Tanıtım Günleri’ne katıldı. Düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Bakan Eker, Bitlis’in alimler ve ilim şehri olduğunu belirterek, “Bitlis’te tarih, coğrafya, kültür ve kuşkusuz o kültürü oluşturan önemli tarımsal varlıklar, turistik zenginlikler var. Çok stratejik bir noktada yer alıyor Bitlis. İpek Yolu üzerindeki önemli bir merkezdir. Türkiye’nin tarihini özellikle 19. yüzyılın sonunda Anadolu’nun kaderini değiştirebilecek gelişmelerde Bitlis rol aldı ve Bitlis’in oradaki şanlı duruşu bu değiştirilmek istenen tarihi bugünkü halinde tutmayı başardı. Bitlis’in çok güzel sahil ilçeleri var ve buralarda gerek Bitlis merkezinde, gerek Bitlis ilçelerinde çok muhteşem mimari eserler var. Tabiat harikası Nemrut Dağı ama Aygır Gölü de bir o kadar güzel. Son 10 yıl içerisinde Bitlis’in değerlerinin gün yüzüne çıkması ve bilinir hale gelmesi, Bitlis’e ulaşımın daha kolay hale gelmesi için birçok yatırım yapıldı” dedi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, Bitlis’i Ankara’ya taşımanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ankara’da 2’nci kez Bitlis Tanıtım Günleri düzenlendiğini ifade eden Kiler, “Buraya gelen bütün herkes Bitlis’i bütün özellikleriyle görmüş olacaklar. Bütün Ankara’da yaşayan Bitlisli hemşehrilerimizi AKM’ye davet ediyoruz. Hakiki Bitlis büryanını yemek için, hakiki Karakovan balını yemek ve Bitlis’in güzel insanını tanımak için AKM’ye davet ediyoruz. Bitlis’in en meşhur şeyi adamıdır. Geçmişte de, bugünde de adam gibi adamını yetiştiren Bitlis bugüne de onu taşıyor. Bitlis’e gittiklerinde belki bütün ilçeleri gezemezler ama burada bir günde bütün ilçeleri gezmiş olacaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eker, etkinliğin açılışını gerçekleştirdi. Eker, daha sonra AKM’de kurulan stantları gezerek, Bitlis’e has olan ürünleri tattı.