Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan 3’üncü havalimanı çalışmalarını yerinde inceledi. Elvan, havalimanının inşa edildiği bataklık zeminin kurutulmasıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Eyüp ile Arnavutköy arasında yapımı devam eden 3’üncü havalimanı çalışmalarını yerinde inceledi. Bakan Elvan, 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olarak yapılması planlanan havalimanında yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Havalimanının yapıldığı zeminin bataklık olduğunu ifade eden Elvan, zeminin altındaki suyu tahliye etmek için toprağa yerleştirilen direnler hakkında bilgi verdi.

Kurulan sistemle toprağın altındaki suyun tahliye edebileceğini belirten Elvan, “Burada görmüş olduğunuz zemin her anlamda bataklık. 25 metre çapında bir dolgu var biz burada ne yapıyoruz? Yaptığımız şey şu görmüş olduğunuz makine ile gerçek zemine kadar 20 metre derinliğe kadar bu görmüş olduğunuz direnleri yerleştiriyoruz. Bu yerin altına değiştirdiğimiz direnler birbirine bağlanacak ve dışarıya bir boru ile aktarılacak. Bunun üzerine bir filtre sistemi konulacak, filtre sisteminin üzerine 50 metre yüksekliğinde toprak dolgu yapılacak. O dolgu bastıkça direnç sisteminden su dışarı akacak ve böylece görmüş olduğunuz zemin içinde su alan zemini kurutmuş olacağız. Bu sistem ABD, Singapur, Avustralya’da kullanılan bir sistem. Her 80 santimetre mesafede bu direnler yerleştiriliyor” dedi.

Bakan Elvan, 3’üncü havalimanı- Taksim yönündeki mesafenin 25 dakika olacağını da sözlerine ekledi.