Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk vatandaşlarının Avrupalı’dan daha fazla internet kullandığını söyledi.

Elvan, iletişimde 2002 yılında Afrika seviyesinde bir Türkiye’nin olduğunu ifade ederek, "Bugün iletişim alanında Türkiye Avrupa’da ilk 5’in içinde. İnternet kullanımında dünya ortalaması 24 saat, Avrupa ortalaması 26 saat, Türkiye ortalaması ise 32 saat. Şu anda bizim vatandaşlarımız Avrupa’daki vatandaşlardan çok daha fazla internet kullanıyor" dedi.

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Bakan Lütfi Elvan, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. İl Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıya Elvan’ın yanı sıra, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt, İl Başkanı İsmail Taşpınar ve partililer katıldı. İl Başkanı Taşpınar’ın konuşmasının ardından partililere seslenen Bakan Lütfi Elvan, 12 yılda her alanda atılımlar yaptıklarını söyledi. Türkiye ekonomisinin 3.6 kat büyüdüğünü belirten Elvan, "Yine dünyada birçok ülkenin ekonomileri daralırken hatta bir çoğunun ekonomilerinde ciddi sıkıntılar yaşanırken bizim finansal durumumuz ise dünyada birçok ülkeye örnek teşkil etti. Ulaşım noktasında Türkiye’de çok büyük kazanımlar sağlayacak atılımlar gerçekleştirdik. Bölünmüş yollarla, hızlı trenlerle, denizin altına konulan tüplerle, yine köprüler, hastaneler, üniversiteler ile Türkiye’yi bir baştan bir başa yeniden imar ettik. AK Parti hükümetleri döneminde özellikle ulaşımda destanlar yazıldı. Son 12 yıl içerisinde eski parayla tam 182 kat trilyon lira ulaştırma sektörüne yatırım yaptık. Kamu özel sektör işbirliğiyle ise aşağı yukarı 58 milyar liralık yani eski parayla 58 kat trilyonluk çalışmalar başlattık ve şu anda aşağı yukarı bu yatırımların yüzde 20’sini gerçekleştirdik. 2003 yılında sadece 6 il birbirine bölünmüş yol ile bağlıydı. Bugün 75 ilimiz ve birçok ilçemiz birbirine bölünmüş yollarla bağlı. Hava yolu ile yolcu eden sayımız 2002 yılında 34 milyondu. Geçen yıl 150 milyonu geçtik, bu yılda 170 milyona ulaşıyoruz. Ülkemiz 28 Avrupa ülkesi arasında hava yolu yolcu sayısında şu anda 5. Sıraya yükseldi. Uçak trafiğimiz 531 binden 1,5 milyona çıktı. Demir yollarında da ciddi yatırımlar yaptık. Demir yollarının yüzde 92’sini yeniledik" diye konuştu.

"BİZİM VATANDAŞIMIZ AVRUPA’LIDAN ÇOK DAHA FAZLA İNTERNET KULLANIYOR"

Sadece ulaşımda değil iletişim alanında da çok önemli gelişmeler sağladıklarını belirten Elvan, "İletişimde 2002 yılında Afrika seviyesinde olan bir Türkiye vardı. Bugün iletişim alanında Türkiye Avrupa’nın ilk 5’inde. İnternet kullanımında da bizim gençlerimiz, nüfusumuz, bizim kadınlarımız, kızlarımız dünyayı takip ediyor. Dünyada neler olup bittiğini yakinen takip ediyor. Türkiye’de neler olup bittiği yakinen takip ediyorlar. Bunun en büyük göstergesi de internet kullanımıdır. İnternet kullanımında dünya ortalaması 24 saat, Avrupa ortalaması 26 saat, Türkiye ortalaması ise tam 32 saat. Şu anda bizim vatandaşlarımız Avrupa’daki vatandaşlardan, Avrupalı vatandaşlardan çok daha fazla internet kullanıyor" şeklinde konuştu.

Mersin’de hem karayolu hem demiryolu hemde havayolu yatırımlarının buluştuğunu vurgulayan Elvan, "Mersin kültürel çeşitliliği, tarımıyla Türkiye’nin çok önemli kentlerinden bir tanesi. Mersin’imiz bir liman kenti. Sadece liman kenti değil aynı zamanda bir tarım kenti. Antalya’dan sonra en fazla üretim gerçekleştiren ilimiz. Diğer taraftan bir turizm kenti. Turizm kentinin ötesinde bir ulaştırma merkezi Mersin. Mersin önümüzdeki dönemde özellikle hızlı tren projelerimizin tamamlanması ile Mersin’e inşa edeceğimiz Türkiye’nin en büyük konteyner limanından sonra ve gerçekleştireceğimiz hava yolu yatırımından sonra ulaşımda önemli bir merkez haline gelecektir. Türkiye’nin en önemli lojistik merkezlerinden birisi Mersin olacaktır, olmak zorundadır. Mersin en öncelikli illerimizden bir tanesidir. En kısa sürede de havayolunu Mersin’le buluşturmayı hedefliyoruz, buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

Elvan’ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.