Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, temasları kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan 2 bin 250 kişilik yurdun temel atma törenine katıldı.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü içerisinde yapılan 2 bin 250 kişilik yurdun temel atma töreni gerçekleştirildi. Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Faruk Kocacık ve vatandaşların katıldığı temel atma töreninde konuşan Güllüce, engelsiz bir yurt yaptıklarını söyledi.

Yeni Türkiye’nin gittikçe geliştiğini belirten Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak çok eleştirilere maruz kaldıklarını ifade ederek, “Yarın basında yine şu çıkacak, yine beton dökülüyor, betonlaşmaya devam. ’Yurt yapmayalım mı?’ diye de bir soru soruyorum. Keşke gücümüz olsa da buradaki 22 bin 250 öğrenciye yurt yapsak. Beton malzeme, çimento kullanmak zorundasınız. Eğer betonlaşmadan kasıt çevreyi ve tabiatı kirletmekse buna biz herkes kadar, belki herkesten çok daha fazla karşıyız. Şurasını çok iyi bilmek lazım Türkiye öyle gelişiyor ki bütün Avrupa’nın kullandığı beton, çimento kadar beton ve çimento kullanıyoruz. Bütün Avrupa ülkelerini bir tarafa koyun, Türkiye’nin tükettiği çimento, betonu bir tarafa koyun. E ne yapıyoruz bu çimento ve betonla? Bu betonla, o suların boş boş akıp da enerjisinden istifade etmediğimiz barajları yapıyoruz. Bu çimentodan kara yolları, metrolar, tüneller, içme suları kanaletleri yapıyoruz. Peki, bunları ne yapmayacağız da ne yapacağız? Böyle bir soruyla muhatabız ve bunun da bilhassa belirlenmesinde yarar görüyorum. Mutlaka çevrenin, ekolojik dengenin korunarak yapıldığını ve yapılması gerektiğini tekrar belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Güllüce, Sivas’ta 1200 yıllarından beri üniversite olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“İki kıtanın keşfedilmesinden 300 sene evvel Sivas’ta üniversite vardı. Cumhuriyet Üniversitesi’nin böyle bir geçmişi var. Ben bu üniversiteden çok kaliteli, çok değerli nasıl akademisyenlerimiz varsa aynı şekilde devletin imkanlarını imkan katacak, irfanına irfan katacak çok güzel öğrencilerimizin mezun olacağını düşünüyorum.”

Konuşmaların ardından Bakan Güllüce, yurdu yapacak olan firmanın müteahhiti ile yurdun teslim tarihi ile ilgili pazarlık yaptı. Edilen duanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi.